Afbeelding
Redactie

TeleVerde: Haarlemmermeer steekt kop in het zand

28 februari 2019 om 10:49 lokaal

HAARLEMMERMEER Gebiedsontwikkelaar TeleVerde vindt het onbegrijpelijk dat het college van Haarlemmermeer nog altijd geen overleg wil over de ontwikkeling van de gronden in Badhoevedorp-Zuid. “Het college steekt haar kop in het zand”, zo staat in een brief die de ontwikkelaar deze week heeft geschreven aan de gemeenteraad.

De raad wordt donderdagavond door het college vertrouwelijk bijgepraat over de schadeclaim die TeleVerde bij de gemeente heeft neergelegd. Zoals bekend claimt de ontwikkelaar ruim 406 miljoen euro voor het niet nakomen van de toezegging om mee te werken aan de ontwikkeling van de gronden in Badhoevedorp-Zuid. De gemeenteraad spreekt er op 14 maart in het openbaar over.

MATIGEN TeleVerde, waarin het Chipshol van familie Poot een meerderheid heeft, heeft meerdere malen aangegeven in gesprek te willen met de gemeente om te kijken of het gebied ten zuiden van Badhoevedorp alsnog tot bedrijventerrein kan worden gemaakt. Dat zou de schadeclaim volgens de ontwikkelaar ook aanzienlijk kunnen matigen.

In de brief aan de gemeenteraad staat dat een aandeelhouder van TeleVerde kort geleden aan burgemeester Onno Hoes heeft laten weten dat de ontwikkelaar niet primair uit is op de maximale schadevergoeding. “Wij staan open voor minnelijk overleg en een redelijke oplossing, maar willen uiteraard wel dat ons recht wordt gedaan en dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt.”

ONBEGRIJPELIJK Maar TeleVerde stelt tegelijkertijd vast dat het college niet thuis geeft. De ontwikkelaar vindt dat onbegrijpelijk en getuigt wat haar betreft opnieuw van onbehoorlijk bestuur. TeleVerde vraagt zich af of B en W wel geïnteresseerd is in beperking van de schade.

De gebiedsontwikkelaar stelt ook dat het college er steeds voor lijkt te kiezen om voorrang te geven aan de positie van SRE, de vastgoedpoot van Schiphol, en SADC, waar de gemeente zelf ook voor 25 procent aan deelneemt. Dat is echter in strijd met de afspraken die in het verleden met Chipshol zijn gemaakt over Badhoevedorp-Zuid.

ONRECHTMATIG TeleVerde vraagt de gemeenteraad of zij het college toestaat om deze naar eigen zeggen onrechtmatige en ronduit onfatsoenlijke handelwijze voort te zetten of dat zij ingrijpt. “De keuze is uiteraard aan u.”


 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie