DSOV mist inspiratie

10 maart 2019 om 18:56 Sport/sport Deel je nieuws

Soms kun je een gebrek aan inspiratie verbloemen door de nodige transpiratie, maar dat was met deze temperaturen eenvoudigweg onmogelijk!

Dit resulteerde in een eerste kwartier waarin het spel op en neer ging zonder dat één van beide teams echt gevaarlijk kon worden.

Maar toen er na een half uur verdedigend meerdere malen zeer slechte keuzes werden gemaakt en niet adequaat werd ingegrepen was het een koud kunstje voor Martijn Riemersma om de 1-0 aan te tekenen.

Vijf minuten voor rust werd de eindstand van de heenwedstrijd al bereikt toen een goede voorzet van de rechterkant werd binnen gekopt door de volledig vrijstaande Jerry van Sluis.

Het was duidelijk dat trainer Bart Jansen de volledige rust nodig ging hebben het geloof in een goede afloop in de koppies te brengen, want op deze manier werd het AFC’34 wel erg makkelijk gemaakt.

De tweede helft trok DSOV inderdaad het initiatief wat meer naar zich toe zonder daarbij echt gevaarlijk te worden, overigens.

Na tien minuten werd de vrij onzichtbaar spelende Soeremly te Vrede vervangen door Jean Pierre Kerkeboom die het echter presteerde om binnen tien minuten twee keer geel te pakken en zich dus kon gaan douchen.

Ondertussen was de inspiratie bij DSOV wel redelijk terug in de ploeg maar het geluk en de scherpte was vandaag gewoon niet aanwezig en dan is het zaak de wedstrijd zo positief mogelijk te besluiten door compact te blijven spelen en de schade niet onnodig groot te laten  worden.

Maar ook dat was DSOV vandaag niet gegund. Nadat in de 72e minuut een open kans niet werd benut door AFC, was het in de 80e minuut de ingevallen Brent Braaksma die de 3-0 maakte en in de slotminuut bepaalde Sercan Yilmaz de eindstand op 4-0.

Een zeer teleurstellende middag die, gecombineerd met het gure weer, de meegereisde toeschouwers met een kater deed terug reizen naar Vijfhuizen.