Van een wedstrijd was een sprake gezien de uitslag van 14 - 2.
Van een wedstrijd was een sprake gezien de uitslag van 14 - 2. Jan Aukes

Groot machtsvertoon ZPCH: Vrouwen 'maken gehakt' van DJK-ZAR

12 maart 2019 om 08:12 Sport/sport

Jordi Smit

HOOFDDORP ZPCH Dames 1 heeft zondagavond een 14-2 overwinning geboekt op DJK-ZAR. De Hoofddorpse waterpoloërs domineerden de gehele wedstrijd en wisten hun tegenstander volledig zoek te spelen. Met de overwinning blijft het eerste vrouwenteam fier bovenaan staan in de competitie.

ZPCH Dames 1 hoeft namelijk al het hele seizoen niet veel van de concurrentie te vrezen, zowel gedurende de wedstrijden als bij de stand in de competitie. Het vrouwenteam verloor in de vijftien wedstrijden die gespeeld zijn, nog geen enkel duel. Sterker nog: de Hoofddorpers misten zelfs geen enkel punt en staan met 45 punten zeer ruim bovenaan in de derde klasse. Daarmee lijken de dames binnen afzienbare tijd klaar om de kampioenswedstrijd te spelen.

VERTROUWEN Het onoverwinnelijkheidsgevoel. Het is misschien wel de grootste kracht van ZPCH Dames 1 in dit seizoen. De vrouwen hebben inmiddels zoveel wedstrijd achter elkaar gewonnen, dat geen enkele tegenstander de ploeg nog in de war kan brengen, laat staan moeilijk maken. En zo gingen de waterpoloërs zondag ook het water in. Geen moment gedacht dat het wel eens moeilijk zou kunnen worden, maar met de overtuiging dat de thuisploeg de tegenstander alle hoeken van het zwembad wilden laten zien.

En dat lukt voor de vijftiende keer op een rij. Vanaf de eerste tel was ZPCH beter dan de tegenstander en dat veranderde geen moment in de wedstrijd. Wie dacht dat DJK-ZAR enige kans kon maken op een resultaat, zag in de eerste minuut direct een eind worden gemaakt aan alle illusies. De eerste snelle aanval was namelijk van ZPCH en na goed uitspelen werd de bal handig binnen getikt: 1-0. Het was een mentale tik voor de bezoekers, die met mazzel via een counter nog 1-1 maakten, maar ZPCH in het eerste kwart vervolgens zag uitlopen naar een riante voorsprong van 4-1.

OVERMACHT In het waterpolo kon de score snel de andere kant opgaan, zo wisten de Hoofddorpers ook. Het was daarom zaak de voorsprong verder uit te bouwen. En dat lukte. De Hoofddorpers liepen na een helft verder uit tot 8-1 en wisten aan het einde van de wedstrijd zelfs met 13-1 voor te komen. De irritatie aan de kant van DJK-ZAR werd merkbaar groter, en daar maakte ZPCH een aantal keer handig gebruik van. Nadat DJK-ZAR de scoren met een fantastisch afstandsschot nog tot 13-2 bracht, was het slotdoelpunt voor ZPCH: 14-2. Al met al een eenvoudige overwinning. Het is nog even geduld hebben, maar de champagne kan bijna uit de ijskast worden gehaald.

ZPCH HEREN 1 Ook het eerste herenteam van ZPCH had lange tijd het kampioenschap in eigen hand. Zaterdag verloren de mannen echter onverwachts van West-Friesland met 9-6, waardoor alleen nog een misstap van De Dolfijn ervoor kan zorgen dat ZPCH kans maakt op de titel. 23 maart kruizen de nummer één en twee van de competitie elkaars wegen. Een uitwedstrijd voor ZPCH die de titelstrijd opnieuw nieuw leven kan inblazen.