André Out (links) en Randolph van Eps bij het echoapparaat.
André Out (links) en Randolph van Eps bij het echoapparaat. Jan Aukes

Dutch Clinic: spataderen weg dichtbij huis

23 maart 2019 om 13:46 Nieuws

HOOFDDORP Oogheelkunde, huidverbetering, haartransplantatie en nu ook vaatchirurgie: deze medisch/cosmetische ingrepen behoren tot het dienstenpakket van Dutch Clinic, gevestigd aan de Hoofdweg 848a.

"Onze kliniek zit in de middelste bedrijvenunit langs de Hoofdvaart, aan de rand van Graan voor Visch-Zuid", zegt André Out. "Ik ben coördinator en zorg voor een goede algemene gang van zaken. En voor de communicatie, zowel naar buiten als tussen de afdelingen onderling. De meeste behandelingen worden hier op locatie verricht. Ingewikkelder ingrepen doen we in samenwerking met ons netwerk van specialisten. Ons bedrijf werkt landelijk. Via internet weten ook velen buiten de polder ons te vinden."

Dutch Clinic biedt patiënten een oplossing voor zowel medische als cosmetische problemen. André: "Afspraken kunnen rechtstreeks gemaakt worden. Kosten van medische behandelingen kunnen, afhankelijk van de individuele polissen, vergoed worden door de zorgverzekering, maar dan moet er wel een verwijzing zijn door een arts. Is een behandeling alleen een cosmetische verbetering, dan moet de patiënt die zelf betalen. Wij hanteren heldere tarieven, alles is van tevoren bekend.

SPATADEREN Onlangs breidde Dutch Clinic de dienstverlening uit met vaatchirurgie, populairder gezegd: behandeling van spataderen. Dr. Randolph van Eps is de specialist die deze afdeling onder zijn hoede heeft. "Spataderen ontstaan doordat de kleppen in de aders niet goed meer sluiten, waardoor het bloed naar boven terugstroomt. Er kunnen dan aderen gaan uitpuilen. Dat is een lelijk gezicht en vaak de oorzaak van medisch klachten. Daar kunnen wij gelukkig veel aan doen." De bekendste methode was tot enige jaren geleden "strippen". Hierbij wordt de ader die aan de binnenkant van het been vanaf de enkel naar de lies loopt, verwijderd. Zoiets kan alleen onder narcose en dat vereist behandeling in een ziekenhuis. Inmiddels zijn nieuwe technieken beschikbaar, die lichtere behandelingen mogelijk maken en buiten de sfeer van een ziekenhuis. Chirurg Van Eps, verbonden aan het HagaZiekenhuis in 's-Gravenhage, is blij dat hij hierdoor ook op andere locaties actief kan zijn, zoals bij Dutch Clinic. "Dat vermindert de druk op het ziekenhuis en is praktischer en comfortabeler voor de patiënt, die dichterbij huis terecht kan. Wie zich hier meldt, heeft altijd vlot een afspraak. We hebben geen wachtlijsten."

Op de vraag wat patiënten met vaatproblemen bij Dutch Clinic kunnen verwachten, antwoordt hij dat er gewerkt wordt met 3 methodes. "Voor kleinere spataderen hanteren we sclerotherapie. Er wordt een stofje in de ader ingespoten, waardoor de ader dicht kan stollen. Methode twee is convolutectomie. Dat doen wij bij grotere spataderen, die we laten verdwijnen door kleine insnijdingen te maken. Schrik niet, we doen dat onder lokale verdoving. En dan is er nog laserbehandeling, waarmee we een lekkende ader dichtschroeien. Ook dat gebeurt onder lokale verdoving. Kortom, mogelijkheden genoeg. Maar let op, iedere patiënt is anders, dus ook zijn (spat)aderen. Er is altijd eerst een uitgebreid evaluatiegesprek, waarbij wij de interne situatie van het vatenstelsel exact monitoren. Dankzij de moderne echo-apparatuur is dat geen enkel probleem."

CONTACT Dutch Clinic, Hoofdweg 848a, Hoofdweg 848a, 2132MC Hoofddorp. Internet: ww.dutchclinic.com

Anja Maas

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie