Afbeelding
Google Maps

Geschorste techniekinstructeur en school moeten in overleg

22 maart 2019 om 15:30 lokaal

HOOFDDORP Het Hoofdvaartcollege en de techniekinstructeur die is geschorst vanwege vermeende belediging van de profeet Mohammed krijgen 4 weken de tijd om onderling te bespreken hoe het nu verder moet. Dat heeft de Stichting Onderwijsgeschillen volgens het AD bepaald. 

Het Hoofdvaartcollege kwam begin deze maand in het nieuws toen bleek dat het bestuur een techniekinstructeur naar huis had gestuurd omdat hij de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Het nieuws leidde zelfs tot Kamervragen. Volgens de instructeur zelf zit de zaak heel anders in elkaar en wordt hij onterecht gestraft. De school reageerde door te zeggen dat het niet om een straf maar om een time-out gaat. 

IN OVERLEG Omdat de instructeur zijn baan terug wil, stond hij donderdag samen met de school voor de Stichting Onderwijsgeschillen. Die heeft nu volgens het AD bepaald dat beide partijen de komende 4 weken met elkaar in overleg moeten om de kwestie tot ieders tevredenheid op te lossen. Lukt dat niet, dan doet de stichting alsnog uitspraak.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie