Tulpen zijn typisch Nederlands. Maar de gele tulp is weer anders dan de rest. Daarmee wil ik aangeven dat je in Nederland niet allemaal gelijk hoeft te zijn; je mag best anders zijn dan de rest.
Tulpen zijn typisch Nederlands. Maar de gele tulp is weer anders dan de rest. Daarmee wil ik aangeven dat je in Nederland niet allemaal gelijk hoeft te zijn; je mag best anders zijn dan de rest. Heleen

Tafelen in een kas tussen de tulpen

23 maart 2019 om 20:28 lokaal

VIJFHUIZEN Tijdens Tafelen tussen de Tulpen - gehouden van donderdag 4 tot en met zondag 7 april - zitten de gasten bijna letterlijk met hun neus op de bloemen.

Dit jaar staat het pop-up restaurant voor de verandering niet buiten tussen de bloeiende bollenvelden, maar binnen, in het hart van het bloembollenbedrijf van de gebroeders Van Haaster aan de Spieringweg 675. In de kas wordt een prachtige binnentuin gecreëerd met de meest fraaie tulpen en hyacinten. Hierdoor kunnen de gasten de bedrijfsprocessen van dichtbij zien en meemaken.

Opnieuw heeft het team van restaurant 't Fort voor culinaire verrassingen gezorgd. Het diner bestaat uit een smaakvolle amuse, gevolgd door vier gangen met wijnen van sommelier Martijn Claassen. Tussen de gangen door zijn er muzikale intermezzo's en neemt co-gastheer Rob van Haaster de gasten mee in de fascinerende wereld van ons nationaal erfgoed: de bloembol. De inloop is dagelijks vanaf 18 uur. Lunchen is ook mogelijk. Van 12 tot 15 uur staat een uitgebreid lunchbuffet klaar met de lekkerste gerechten van over de hele wereld. En ook dan geeft Rob van Haaster een kijkje in de keuken van de bloembol. Voor informatie en reserveren: (023) 558 9010 of 06-2499 8104.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie