Afbeelding
Eigen foto

Wisselende resultaten op het Circuit Of The Americas voor Rinus van Kalmthout

24 maart 2019 om 17:02 Sport/sport

TEXAS In de eerste race van de Indy Lights op het Circuit Of The Americas is Rinus van Kalmthout als tweede geëindigd. De Nederlander moest in Texas echter meer dan twintig seconden toegeven op de dominante winnaar Oliver Askew.

De tweede race is ook gewonnen door Oliver Askew. De Amerikaan van Andretti Autosport bleef in een spannende race teamgenoot Robert Megennis en David Malukas voor. Rinus van Kalmthout kwam na een moeizame wedstrijd niet verder dan P4.

Van Kalmthout moest de eerste race na een probleem in de kwalificatie vanaf de zesde positie aanvangen en aanvankelijk was hij betrokken bij een groot gevecht om de vierde positie. Toen hij zich eenmaal aan dat duel onttrokken had, wist hij zich langzaamaan een weg naar voren te banen. In ronde 14 VeeKay definitief voorbij aan Toby Sowery, terwijl hij pas in de absolute slotfase Robert Megennis van de tweede positie wist te verdringen.

TWEEDE RACE De tweede race was Oliver Askew ook de snelste. Rinus van Kalmthout kwam na een moeizame wedstrijd niet verder dan P4.

Van Kalmthout reed een moeizame race. Hij startte vanaf de derde plaats, maar verloor meteen een aantal plaats. Gedurende de race bleef hij lange tijd rond de vijfde en zesde plaats hangen, om uiteindelijk dus na de neutralisatie de vierde positie over te nemen. In de laatste vier ronden kwam dat resultaat ook niet echt meer in gevaar.

TWEEDE PLEK Na vier races staat er een nieuwe naam bovenaan het kampioenschap. Van Kalmthout zag Askew vandaag langszij komen. Askew heeft nu 98 punten, waarmee hij een voorsprong van zes punten koestert ten opzichte van VeeKay. Ondanks een uitvalbeurt staat Zachary Claman de Melo op de derde positie met een achterstand van 16 punten op Askew.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie