Het nieuwe complex van VCH Beach aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp.
Het nieuwe complex van VCH Beach aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp. VCH Beach

Dubbel festijn bij VCH Beach: nieuw complex en 10-jarig jubileum

24 maart 2019 om 18:05 Sport/sport

Jordi Smit

HOOFDDORP VCH Beach viert 18 mei een groot feest. De Hoofddorpse beachvolleybalclub opent dan zijn gloednieuwe sportcomplex aan de Bennebroekerweg, en viert eveneens het 10-jarig bestaan van de vereniging. Een mijlpaal.

OPRICHTING VCH Beach is een schoolvoorbeeld van hoe een club in korte tijd kan uitgroeien tot iets groots. Mark Spijker, Björn van Essen, Norbert Pié en Remi Onclin speelden rond het jaar 2000 regelmatig beachvolleybal. Het was toentertijd een sport die steeds meer zijn wortels begon te vinden in Nederland. "Er waren echter weinig tot geen clubs waar je kon trainen, dus we besloten dat op te zetten", begint Remi, één van de initiatiefnemers.

De jongens gingen in 2008 trainingen geven bij 'The Beach' in Aalsmeer. "Dat was indoor. We hebben daar toen velden afgehuurd en zijn daar aan de gang gegaan." De trainingen liepen dermate storm dat er zelfs een wachtlijst ontstond. Het was tijd om te verhuizen.

EIGEN LOCATIE De vier vrienden besloten op zoek te gaan naar een eigen locatie. Die vonden ze op de voormalige ligweide van Het Spectrum. Er werd een beachvolleyballocatie aangelegd met twee velden. "Binnen no-time ging het daar zo goed dat we een derde veld moesten aanleggen. Daarna was de ruimte op." De leden kwamen grotendeels van VCH, de zaalvolleybalclub en grote broer van VCH Beach. "Leden van VCH vonden beachvolleybal een mooie toevoeging op het seizoen. Deze sluiten ook op elkaar aan, waardoor dit voor de spelers mogelijk is."

VERHUIZING Uitbreiding was op de locatie niet te doen. Bovendien had VCH Beach te maken met een gedwongen vertrek door de sloop van Het Spectrum. "Het is voor een vereniging die niet wordt gesteund door de gemeente praktisch echter onmogelijk om een eigen locatie te betrekken." Na vele gesprekken met de gemeente, waar onder meer aan het licht kwam dat beachvolleybal geen basissport is en gemeentelijke steun daarmee lastig werd, ging het licht verleden jaar op groen. Gesteund door het college en gemeenteraad, werd afgelopen zomer begonnen aan de aanleg van het nieuwe complex met maar liefst vier beachvolleybalvelden en een eigen clubhuis.

EVENEMENTEN VCH Beach zou VCH Beach niet zijn als het geen nieuwe uitdagingen voor zichzelf creëert. "We beginnen dit jaar met het organiseren van wedstrijden voor de derde divisie. Dat betekent eveneens dat we mee kunnen doen zonder dat we aan een bepaalde ranking voldoen." Maar daar blijft het niet bij. "VCH Beach organiseert dit jaar ook de Corporate Games, de Olympische Spelen voor bedrijven. Hier doen bedrijven van over de hele wereld aan mee. Wij organiseren het beachvolleybal van 28 tot 30 juni. En op 3 augustus is de talentvolle jeugd uit de regio te vinden op de velden voor het Junior Beach Circuit." Aan ambitie geen gebrek. "We hebben een locatie die gezien mag worden en voldoet aan de gevraagde faciliteiten, dus we willen dit soort evenementen vaker organiseren."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie