Rolstoeldansers naar Open Belgisch kampioenschap

24 maart 2019 om 20:35 Sport/sport Deel je nieuws

Zondag 17 maart jongstleden zijn vijf dansers van Walking Wheels in alle vroegte afgereisd naar Lommel (België) om daar deel te nemen aan het Open Belgisch Kampioenschap Rolstoeldansen. Zij komen met een gouden medaille en meerdere finaleplaatsen terug naar Nederland.

 

Deze wedstrijd is een jaarlijks terugkerend evenement.

Doordat het een open kampioenschap is mogen ook dansparen uit andere landen deelnemen. Dit jaar zijn er naast de paren uit België ook paren uit Nederland en Duitsland aanwezig.

 

Tijdens het kampioenschap wordt er op alle niveaus, van beginners tot hoofdklasse en in verschillende categorieën gedanst.

 

Nancy Miguel-van Duin en Dexter Miguel (Nieuw Lekkerland) dansen in de laagste categorie, D-klasse,  Combi 2. In de combi vormen een rolstoelgebruiker en een valide danser een danspaar. Dit echtpaar danst pas een paar jaar en dit is hun eerste wedstrijd in België. Het dansen gaat goed. Tot hun verbazing en grote vreugde blijken zij de gouden medaille die hoort bij de 1e plaats mee naar huis te mogen nemen.

 

Astrid Jonker (Nieuw-Vennep) en Nancy Miguel dansen in de A-klasse duo standaard 2. Duo betekent dat ze beide gebruik maken van een rolstoel. Zij komen met een goed gevoel van de vloer af. Ze hebben de afgelopen periode veel getraind en dat was terug te zien op de vloer. Uiteindelijk werd dit met een derde prijs beloond.

 

Miranda Moleman en Danny Castien (Haarlem) gaan van start in de hoogste categorie, Hoofdklasse, duo latin 2 en Hoofdklasse duo standaard 2. Ze staan in beide disciplines in een sterk veld. Ondanks dat niet alles perfect ging zijn ze tevreden en kunnen ze na hun rondes alleen nog maar afwachten wat het resultaat zal zijn. Met als eindresultaat 3e in Latijns Amerikaanse dansen en 4e in de vijf standaard dansen.

 

Tot slot komen Astrid Jonker en Danny Castien ook in actie in de Hoofdklasse, maar dan combi standaard 2. Zij eindigen op een nette 6e plaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie