Van Boxtel en Van Veldhoven proosten op het nieuwe watertappunt.
Van Boxtel en Van Veldhoven proosten op het nieuwe watertappunt. ANP Foto

Staatssecretaris opent watertappunt op station Hoofddorp

25 maart 2019 om 13:10 lokaal

HOOFDDORP Staatssecretaris Stientje van Veldhoven en Roger van Boxtel, president-directeur van de NS, hebben vandaag op het station in Hoofddorp een watertappunt geopend. Reizigers krijgen zo in Hoofddorp en nog negentien andere stations onbeperkt toegang tot gratis drinkwater. 

Dit jaar opent NS in totaal 200 watertappunten bij stations, zodat 90 procent van alle treinreizigers straks toegang heeft tot gratis drinkwater voor onderweg. NS biedt de watertappunten als service aan reizigers en wil hiermee bijdragen aan het verminderen van plastic afval.

SCHAKEL "Onze stations zijn een belangrijke schakel tijdens de reis. Gratis drinkwater dat makkelijk toegankelijk is, maakt het station aangenamer. Ook hoeven reizigers geen wegwerpflesjes meer te gebruiken en dat draagt bij aan het verminderen van plastic afval", vertelt Roger van Boxtel.

Het toevoegen van gratis watertappunten is, naast de verbetering van bestaande voorzieningen, een van de maatregelen die NS neemt om de reizigerswaardering verder te laten groeien. Tot 2024 wordt 65 miljoen euro geïnvesteerd in het optimaliseren van met name de regionale stations. Naast watertappunten gaat het om de verbetering van onder meer wacht- en toiletvoorzieningen.

De eerste watertappunten zijn naast in Hoofddorp onder meer te vinden in Nieuw-Vennep, Alkmaar en Purmerend. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie