Leden van het eerste uur halen herinneringen op. Voorzitter Syne Jan de Jongh (r) komt veel aan de weet.
Leden van het eerste uur halen herinneringen op. Voorzitter Syne Jan de Jongh (r) komt veel aan de weet. Trudy Witteman

Tennisvereniging Vijfhuizen halve eeuw jong

26 maart 2019 om 17:00 Sport/sport

VIJFHUIZEN De verenigingsvlag - met nieuw logo - fier in de wind, de banen in topconditie, het clubhuis dat uit zijn voegen barst. Tennisvereniging Vijfhuizen (TVV) bestaat 50 jaar en dat is een feestje waard.

Een feestje dat gevierd wordt op zaterdag 23 maart. Met een receptie die tevens een reünie is, wordt het jubileumjaar geopend van een tennisvereniging die een vereniging van het dorp is. Waar niet alleen een potje tennis wordt gespeeld, maar waar mensen ook komen voor het sociale aspect. Waar wordt gefeest en gelachen, maar waar ook wordt gehuild en een schouder wordt geboden. Waar heel veel vrijwilligers in de weer zijn voor hun club.

TROTS "We doen het hier met elkaar en voor elkaar. Dat geldt ook voor toeleveranciers. Pas als het niet anders kan gaan we buiten het dorp. Ik ben er ongelooflijk trots op dat ik van deze prachtige vereniging voorzitter mag zijn", laat Syne Jan de Jongh weten als we 's morgens aan de koffie met appeltaart zitten terwijl naast ons een grote partytent wordt opgezet. Claudia Calvelage, voorzitter van de jubileumcommissie en mede-organisator Tom van Overbeek schuiven aan. En vertellen enthousiast over de 440 leden tellende vereniging.

"Terwijl het landelijk gezien hard terugloopt, blijft ons ledenaantal redelijk stabiel. Het dorpse karakter van de club heeft er alles mee te maken." Syne Jan vult aan: "Omdat we het hier samen willen doen heeft ieder senior lid verplicht twee keer per jaar bardienst. Met voor nieuwkomers als groot voordeel dat ze snel hun weg binnen de vereniging weten te vinden." Vanwege het jubileum krijgen alle komende evenementen een xl-versie. Extra aangekleed en met extra activiteiten. Op 19 oktober wordt het jubileum afgesloten.

LATERE TOPPERS TVV is geen vereniging waar jeugdtalenten worden opgeleid. Wel is een aantal latere toppers bij de dorpsclub begonnen. Neem de broers Rappange. Neem huidig top-coach Sven Groeneveld. Tot zijn grote spijt lukte het hem niet om te komen. Zijn moeder Anneke is er wel en is met haar 84 jaar het oudste nog spelend lid. Ze roemt de sfeer binnen de vereniging en hoopt nog lang te kunnen blijven spelen. "Zolang ze me nog willen hebben natuurlijk", lacht Anneke terwijl Hans van Bemmel een arm om haar heen slaat. Van Bemmel die straalt omdat het hem gelukt is heel veel oud-leden op te sporen. "Het was een gigantische klus. Ik had niet verwacht zóveel mensen te zien. Vandaag zie je dat TVV veel betekend heeft voor mensen."

Met een drankje in de hand halen ook Corrie de Feber en Mindert en Diny van der Veen herinneringen op. Ze waren erbij toen de club op 2 april 1969 werd opgericht en zijn nog steeds lid. Nu zes prachtige gravelbanen, toen twee grasbaantjes. Een bouwkeet diende als clubhuis van de vereniging die de eerste twee jaar deel uitmaakte van DSOV. Ze weten nog dat in 1968 tennisliefhebbers huis aan huis de behoefte aan een tennisclub kwamen peilen. Dat het gras al spoedig werd vervangen door de gravelbanen 1 en 2 die nog immer op hun historische plek liggen. En dat al in het prille begin vrijwilligers zeer actief waren. Wat dat betreft is er in een halve eeuw niets veranderd.

Frans Witteman

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie