ploegen met de Mc Cormick trekker
ploegen met de Mc Cormick trekker Ada de Graaff

Samenwerking Meer-historie en stadsboeren

27 maart 2019 om 06:25 lokaal Deel je nieuws

Afgelopen maandag 25 maart was er een mooie samenwerking tussen Meer-Historie (museum Haarlemmermeer) en De Wickevoorter Stadsboeren. Het rollend erfgoed van het museum werd gebruikt om een voor te ploegen op de nieuw te ontwikkelen zelfoggsttuin van de boeren.

In de voor zal de komende weken een omheining worden geplaatst om ongewenste mee-eters (zoals konijnen en hazen) buiten de tuin te houden.

 

Maandag is boer Martin daarom samen met vrijwilliger Theo van Meer-Historie naar de Spieringweg te Cruquius gegaan om daar met de McCormick trekker uit de jaren 50 van de vorige eeuw en een getrokken ploeg aan de slag te gaan.

Wat was het mooi om te zien dat door het goede onderhoud deze trekker en ploeg na al die jaren hun werk nog steeds prima kunnen doen. De boeren zijn heel blij met deze hulp, want nu is de ontwikkeling van hun zelfoogsttuin weer een stap verder. In dit voorjaar zullen de boeren ruim veertig verschillende groenten telen. Wilt u delen in de oogst? Kijk dan op de website van deze nieuwe, kleinschalige boerderij: www.dewickevoorterstadsboeren.nl.

De trekker en ploeg staan nu weer even in de polderschuur, maar komend voorjaar zullen de machines van Meer-Historie weer op verschillende dagen en op verschillende locaties te zien zijn. Houd daarom de agenda van Meer-Historie in de gaten op: https://www.haarlemmermeermuseum.nl/buitenactiviteiten-meer-historie.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie