Afbeelding
Henk van Ommeren

Servicebalies in Halfweg gaan in juli weer open

28 maart 2019 om 07:00 lokaal

HALFWEG De servicebalies in het voormalige raadhuis in Halfweg gaan in juli weer open. Het college heeft deze week besloten een ander deel van het gebouw geschikt te maken als servicecentrum. De kosten zijn meer dan drie ton. Dat heeft wethouder Marjolein Steffens-van de Water dinsdag gezegd tijdens het persuurtje.

Het raadhuis van de vroegere gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude werd september vorig jaar acuut gesloten nadat een deel van het gebouw ging verzakken door grondwerkzaamheden. Begin december is een deel van het gebouw weer opengegaan. Daar zijn nu drie servicebalies gepland.

AFGESLOTEN Het deel dat vooral werd getroffen door de verzakking is nog altijd hermetisch afgesloten. Dat komt vooral doordat geen van de betrokken partijen de aansprakelijkheid op zich wil nemen voor de schade. Wie uiteindelijk verantwoordelijk is, moet uit onderzoek blijken.

Het college wil niet op de uitkomst wachten, zei wethouder Steffens dinsdag. Het servicecentrum komt nu in het deel van het historische gebouw dat wel toegankelijk is. De oplevering wordt in de maand juli verwacht. De gemeente wil de kosten verhalen op de schuldige van de verzakking.

DICHTBIJ Volgens wethouder Steffens viel het aantal klachten over het dichte servicecentrum wel mee. “Maar we vinden zelf dat inwoners in het noorden van onze gemeente dichtbij terecht moeten kunnen.”

De fractie van Gezond Haarlemmermeer had schriftelijke vragen gesteld over het lange wachten op de servicebalies. Het college heeft die vragen nu beantwoord.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie