Afbeelding
Sven van der Vlugt Fotografie

Voskuil: Win-win

3 april 2019 om 12:47 Lokaal/Column

Voetbalverslagen maken al sinds mensenheugenis deel uit van deze krant. Lezers kunnen de verrichtingen van de Meerse voetbalclubs op de voet volgen. Van Kagia tot Zwanenburg en alles wat er aan eerste elftallen tussenin ronddraaft.

Ik heb die verslagen jaren geschreven. Elk weekeinde naar een wedstrijd. Of je belde na afloop op hoeveel het geworden was. Soms kreeg je dan een half beschonken speler of trainer aan de lijn, wat je artikel overigens lang niet altijd slecht deed. 'Je moet zoveel mogelijk namen noemen', was het verzoek vanuit de redactie toen ik begon.

'Dat trekt lezers, want al die voetballers hebben familie, vrienden en bekenden die het leuk vinden om de naam van hun zoon, achterneef of buurjongen terug te lezen.' En laat nou nog diezelfde maand de eerste voetballer op mij afkomen die mij een rondje bier aanbood in ruil voor het noemen van zijn naam in het verslag van die week! Klassiek voorbeeld van een win-winsituatie, dacht ik zo. Achteraf gezien is het een klein voetbalwonder op zich dat ik toen nooit alcoholist ben geworden.        

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie