Afbeelding
Pixabay.com

Heren van MeerSquash onderuit tegen koploper Drachten

4 april 2019 om 11:30 Sport

HOOFDDORP Het eerste herenteam van 'MeerSquash is woensdagavond tegen een nederlaag aangelopen in de DPD Eredivisie. De Hoofddorpse squashers verloren in Drachten met 3-9 van koploper Centre Squash Drachten.

Kopman Paul Coll was de enige 'MeerSquasher die woensdag wist te zegevieren. De in ons land woonachtige Nieuw-Zeelander, sinds deze week de nummer vijf van de wereld, was een maatje te groot voor de Engelsman Ben Coleman: 11-9, 11-6, 11-5.

KANSLOOS Coll's teamgenoten, Tim Weber en Bart Ravelli, slaagden er daarentegen niet in om een game te winnen. De Duitser Weber was op positie twee kansloos tegen Mahesh Mangaonkar uit India (5-11, 5-11, 3-11), terwijl Ravelli voor het eerst zijn meerdere moest erkennen in de kersverse Nederlandse international Thijs Roukens. In een spannend duel werd het 10-12, 8-11, 10-12.

Ondanks de nederlaag blijft 'MeerSquash vijfde op de ranglijst in de DPD Eredivisie. Met 70 punten uit elf duels is het kampioenschap verkeken maar hoeft de Hoofddorpse squashclub zich ook niet druk te maken om degradatie.

TITELKANDIDAAT Op woensdag 24 april speelt 'MeerSquash thuis tegen MAX Sports Beverwijk, daarna wachten nog duels met titelkandidaat Twente (uit op 8 mei) en Squash Ridderkerk (thuis op 15 mei).

De titelstrijd gaat de komende weken tussen Centre Squash Drachten (98 punten), Victoria (96 punten) en Twente (96 punten). Squash City en Squash Utrecht (beiden 52 punten) lijken te gaan uitmaken wie er komend seizoen degradeert naar de eerste divisie.

Tegenstander Centre Squash Drachten maakte bovenstaand videoverslag van de wedstrijd.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie