Afbeelding
Leidse Schouwburg

Finalisten Leids Cabaret Festival in De Meerse

10 april 2019 om 11:30 nieuws/Cultuur

HOOFDDORP Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen, stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat het publiek woensdag 17 april in De Meerse zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt. De drie finalisten van dit jaar zijn: Jasper van der Veen, Senne Guns en Gavin Reijnders.

JASPER VAN DER VEEN Jasper van der Veen is en podiumbeest, geen one-trick pony, fysiek, mimisch en actueel: maak kennis met jury- en publieksprijswinnaar Jasper van der Veen. In zijn voorstelling weet hij het activisme van jongeren (klimaatspijbelaars) af te zetten tegen de passiviteit van zijn eigen linkse generatiegenoten die vooral bezig zijn met huizen kopen en koffiebarretjes bezoeken. Daarmee levert hij niet alleen intelligente maatschappijkritiek, maar schetst hij ook een kritisch portret van zijn eigen generatie.

SENNE GENS Senne Guns is waanzinnig muzikaal en een échte verhalenverteller. Vanaf minuut één neemt hij het publiek mee in zijn droogkomisch universum waarin hij in de huid van Amadeus Mozart kruipt. Muilvocht, Toto, timing, lichaamstaal, virtuoos pianist, wasmachine, tegengif: zomaar een paar woorden die onlosmakelijk met hem verbonden zijn.

GAVIN REIJNDERS Gavin Reijnders In zijn mooie liedjes met nog mooiere teksten kan menigeen verdwalen. Ontwapenend en helemaal in zijn element bestijgt hij het toneel. Zijn liedjes zijn ijzersterk.
Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023-55 63700 of via www.demeerse.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie