column
column renee heijmans

Renée Heijmans: Sprookje

17 april 2019 om 13:06 Lokaal/Column

Er was eens een mooi servicecentrum in Badhoevedorp. Mooi? Laten we het vooral functioneel noemen. Het was in ieder geval een heel stuk beter dan de twee balies die we in het oude dorpshuis konden bezoeken. In dit servicecentrum kon je terecht voor het aanvragen van een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs en allerlei andere zaken. Vele mensen uit het dorp maakten er graag gebruik van. Want het was lekker dichtbij en je kon er lopend of op de fiets heel makkelijk komen. Dus is het ook niet zo erg om er twee keer heen te moeten, om aan te vragen en het op te halen, want het was toch vlakbij.

Op een kwade dag werd besloten: we gaan hier weg! Het toch al niet zo fraaie gebouw zou plaats moeten maken voor appartementen. Het prachtige Dorpshuis van Badhoevedorp was geen optie en er werd vaart achter gezet. Zoveel vaart, dat het gebouw tot op de dag van vandaag nog steeds leeg staat!

Omdat Haarlemmermeer en Haarlemmerliede samen gingen gaan werken was er in Halfweg nog een gemeentehuis over. Een fraai gemeentehuis, dat moet gezegd. Dus besloot de gemeente daar het servicecentrum te vestigen. Tot grote woede van de bewoners van Badhoevedorp. Zij konden nu niet meer lopend of op de fiets naar het servicecentrum en met het openbaar vervoer bleek het ook geen makkie om in Halfweg te komen. Zij trokken breed ten strijde, maar het zwaard van Damocles was al gevallen. En als dat eenmaal is gebeurd, dan is er bij onze gemeente echt geen houden meer aan.

Op 1 januari 2018 ging het servicecentrum in Halfweg van start. Halfweg was toen nog geen deel van de gemeente Haarlemmermeer. Maar de gemeente wilde de nieuwe bewoners graag welkom heten, dus leek dit een mooi gebaar. Voor de nieuwe bewoners die nu op hun beurt op de fiets of lopend hun zaken konden regelen was het natuurlijk wel makkelijk.

Maar in september van 2018 bleek het fraaie gemeentehuis niet zo stevig in de schoenen te staan. Door grondwerkzaamheden ging een deel van het gebouw verzakken. Dus het pand werd acuut hermetisch afgesloten. En de balies gingen dicht. Daar moesten de bewoners van Badhoevedorp smakelijk om lachen: het gebouw in Badhoevedorp waar het servicecentrum ooit in zat staat immers nog fier overeind. Nu zijn we allemaal op de service in Hoofddorp aangewezen!
Het fraaie gemeentehuis in Halfweg staat er verloren bij. Niemand weet wie het 'gedaan' heeft en het opknappen gaat veel geld kosten. Was het servicecentrum nou maar gewoon bij moeder thuis gebleven ...
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie