Doelpunt van Bianco Carolina.
Doelpunt van Bianco Carolina. Simone Slot

Nuttig gelijkspel in Vijfhuizen!

21 april 2019 om 12:06 Sport/sport Deel je nieuws
Opnieuw mocht uw verslaggever een zaterdagavondwedstrijd meemaken aan de Zijdewinde, nu met duidelijk aangenamere temperaturen dan de vorige (thuis tegen Hoofddorp). Op het moment dat de pupil Alperen Karaaslan de eerste score van DSOV aantekende vloeiden de nodige versnaperingen al ruimschoots op het gezellige terras. Maar vanaf minuut één was het attentie geblazen want er was DSOV alles aan gelegen zo snel mogelijk de afstand tot de nacompetitie plekken definitief te maken. Dat leek al snel te lukken want nadat Vince de Kwant goed aangespeeld werd op de linkerflank en hij zijn tegenstander behendig wist te ontwijken wist hij Bianco Carolina te bereiken bij de tweede paal. Bianco kopte deze voorzet prachtig binnen en zo was het al na vier minuten spelen 1-0 voor de thuisploeg. In de eerste 25 minuten kreeg het thuispubliek de indruk dat tegenstander AGB zich al bij voorbaat had neergelegd bij degradatie (onder meer door de straf die zij van de KNVB kregen n.a.v. het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler) want het was tamelijk lauw. Dit veranderde na een prima redding van Dennie van der Giezen op een lastig schot in de 22e minuut en een gemiste kans van Vince de Kwant alleen voor de keeper een minuutje later. Vanaf dat moment drong AGB sterk aan en vergat DSOV te voetballen en hanteerde voornamelijk de lange bal op de spitsen, die echter een balvast aanspeelpunt als Spiros Lomis moesten missen in verband met werkzaamheden op zaterdag. AGB werd sterker onder aanvoering van oud-prof Hursut Meric, waar Daaf van den Boogaard zijn handen vol aan had. Meric strooide met prachtige voorzetten en corners maar deze waren niet besteed aan de andere spelers van AGB, totdat Ferdi Yalcin na veertig minuten spelen vrij op mocht komen en geen strobreed in de weg werd gelegd toen hij aanlegde van ca. 20 meter. De bal vloog onhoudbaar in de bovenhoek en deze 1-1 stand bleef in stand tot aan de welverdiende rust. De tweede helft kan in een paar woorden worden samengevat. De leeg gespeelde balsponsor van vandaag, Joey Carolina had zoveel gegeven in het eerste uur van de wedstrijd dat hij in de loop van de tweede helft besloot te solliciteren naar een rolletje in Monty Pythons ‘ministry of silly walks’. Zijn benen waren zo verkrampt dat Joey uitsluitend nog kon voortbewegen als aangeschoten wild en dat was voor coach Bart Jansen het sein hem te vervangen door Danny Rathebe. Danny kreeg als taak het gevaar Meric in te dammen en Daaf van den Boogaard kreeg een plek op het middenveld waar hij, met zijn tweebenigheid, zich duidelijk beter op zijn plaats voelde. De inmiddels ook ingevallen Martijn Nelis zag een goed gestopt worden door keeper Satar. In de laatste vijf minuten kreeg DSOV zelfs nog mogelijkheden op de overwinning toen zowel Nayshel Marchena als Sander Claasen in zeer kansrijke positie de bal voor het intikken hadden maar allebei te weinig overtuiging in hun afronding legden. Zo eindigde deze wedstrijd in een 1-1 eindstand waar uiteindelijk DSOV het meest tevreden mee kan zijn, omdat de marge met de onderste ploegen redelijk gehandhaafd blijft. Volgende wedstrijd is op zondag 12 mei, uit bij Zeeburgia.