De Overbosspelers  verliezen van Kagia.
De Overbosspelers verliezen van Kagia. Jan Aukus

Overbos in eigen huis te kijk gezet door kampioen Kagia

23 april 2019 om 15:11 Sport

HOOFDDORP Voor de wedstrijd heeft Overbos aanvoerder Robert Feije nog een cadeautje in de vorm van een mooi boeket bloemen voor de Kagianen. "Hier had het natuurlijk bij moeten blijven", aldus een aangeslagen Maurice Kuijper, de vertrekkend trainer van Overbos.

Kuijper: "Je hoopt op een minder scherp Kagia na hun kampioenschap. Snel scoren en dan erop en erover in deze warme omstandigheden." In eerste instantie lijkt de trainer gelijk te krijgen. De eerste vijfentwintig minuten speelt Kagia afwachtend en vangt Overbos op eigen helft op. Kagia dat met vier invallers speelt i.v.m. blessures lijkt eventjes te moeten wennen aan de nieuwe samenstelling. Trainer René Ras had voor de wedstrijd al aangegeven, dat er een '1e elftal waardig' team in het veld zou staan.

Ras: "Die brede, sterke bank heeft ons mede het ongeslagen kampioenschap gebracht. Die ongeslagen status willen we de komende wedstrijden behouden." Na een half uur spelen gaan alle remmen los. De linksback van Overbos wordt regelmatig voorbij gelopen door de handige en snelle Jesper Imanse. Roy Hogewoning tikt simpel de 0-1 binnen en op slag van rust tekent Imanse zelf voor de 0-2.

SCHOONHEID De enkele supporter die in de rust te lang aan de koffie in de kantine zit, mist in drie minuten twee fantastische doelpunten van de Kagia-tandem Rens Lamboo/ Dorus van der Voort. Alsof er een slow motion wordt afgedraaid, verdwijnt de bal tot tweemaal toe via een lob achter de verbouwereerde doelman Donny Kool. Alle harde woorden van trainer Kuijper ten spijt, is de wedstrijd gespeeld binnen enkele minuten en kan Kagia beginnen aan hun eigen voetbalshow. Van der Voort maakt de 0-5 en bij een vrije trap van Lamboo helpt Kool een handje door over de houdbare bal te duiken. Het 16-jarige Overbos talent Max Doesburg doet een kwartier voor tijd toch nog iets terug. Eerst 'dwingt' hij Rick Verdegaal tot een eigen doelpunt en vijf minuten later schiet hij via de onderkant van de lat de 2-6 binnen.

De jonge speler is illustratief voor het huidige Overbos. Een brede selectie met potentie, maar te wisselvallig. Bij good-old spits Maarten Wels komt de sleet er nu wel op en ervaren spelers als Vncent Partosoebroto en Remco Cicilia kunnen hun stempel niet meer op het spel drukken.

DEGRADATIESTREEP Overbos staat slechts één punt boven de degradatiestreep, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie. Het worden dus nog drie cruciale wedstrijden voor de Hoofddorpers. De Lisserbroekers gaan na het kampioenschap van vorig week gewoon door met feesten. In de laatste minuut tegen Overbos maakt Imanse nog even de 2-7, om vervolgens daarna met een halfvolley rakelings voorlangs te schieten. Gek genoeg kan Maurice Kuijper van dat soort acties genieten.

Kuijper: "Als je een voetbalwedstrijd speelt, moet je willen knallen. Spelen met je hart. Vorige week tegen Stormvogels zag ik dat wel. Vandaag totaal niet. Mentaliteit is bijna niet te trainen."