Afbeelding
Ton Hofstra Foto

Novotel Amsterdam Schiphol housing partner 25e editie TAKE OFF Music Event

8 mei 2019 om 14:29 Nieuws

HOOFDDORP Novotel Amsterdam Schiphol Airport is tijdens de 25e editie van het TAKE OFF Music Event de exclusieve housing partner. Maar liefst vijftien big bands uit zes verschillende landen verblijven 24 en 25 mei in het hotel.

Op 24, 25 en 26 mei 2019 vindt voor de 25e keer het TAKE OFF Music Event in Het Cultuurgebouw te Hoofddorp plaats. Significant onderdeel van dit evenement is de Corendon International Big Band Competition, een gratis toegankelijk evenement waarbij de nadruk ligt op jong muzikaal talent in alle stijlen. "We zijn verheugd te kunnen melden dat wij voor het derde jaar op rij hotelpartner voor dit event zijn", meldt Floris Licht, General Manager bij het Novotel, "en het merendeel van de muzikanten van 15 verschillende big bands als gast mogen ontvangen."

Spontaan jammen onder één dak

Festivaldirecteur Loet van der Lee van het TAKE OFF Music Event is erg blij dat de muzikanten van de verschillende big bands tijdens het event allemaal in hetzelfde hotel slapen. "Zo hebben de artiesten volop de mogelijkheid te socializen en kunnen ze na afloop van het event in het hotel nog even lekker verder jammen. Veel artiesten slapen immers in het Novotel Amsterdam Schiphol Airport en hier worden op zowel 24 als 25 mei vanaf 22.00 uur zogeheten "Jam Sessies" georganiseerd. Vorig jaar al waren deze sessies in de bar van het hotel een groot succes en trokken ze meer dan 100 bezoekers per avond."

Tijdens het TAKE OFF Music Event zijn ruim vijftig bands uit 7 landen en ruim 550 muzikanten op totaal acht podia in 82 concertsets te zien en te horen. Toegang is vrijwel helemaal gratis, op een tweetal topconcerten (Metropole Orkest Big Band & China Moses en Fay Claassen & band) na. Significant onderdeel van het festival is de Corendon International Big Band Competition; het grootste bigbandconcours van West-Europa.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie