Zwaarbevochten gelijkspel voor DSOV!

12 mei 2019 om 18:29 Sport/sport Deel je nieuws

De weg naar de Kruislaan in Amsterdam was geen gemakkelijke door de afsluiting van de A10 zuid, in verband met werkzaamheden ter hoogte van de Zuidas. Dit betekende dat sommige supporters pas na meerdere minuten in de wedstrijd arriveerden, maar alleen in de eredivisie wordt dan even gewacht op de aanhang.

Het was vanaf het begin duidelijk dat Zeeburgia deze wedstrijd aangreep om het nacompetitiespook af te wenden. Zeeburgia schoot ontzettend fanatiek uit de startblokken en de eerste grote kans was al in de eerste minuut maar werd verijdel. In de tegenaanval kreeg Joey Carolina ook een mogelijkheid om tot scoren te komen.

Zeeburgia hield de pressie vol tot een minuut of twintig in de eerste helft en vanaf toen gingen de aanvallen redelijk gelijk op, met Zeeburgia de licht bovenliggende ploeg.

Ondertussen was er bij het merendeel van het publiek meer aandacht voor de telefoon met de tussenstanden in de eredivisie

Op het moment dat iedereen dacht aan een 0-0 ruststand werd Joey omvergelopen in het strafschopgebied en wees scheidsrechter Bastiaan Evers gedecideerd naar de penaltystip. Deze buitenkans werd fraai verzilverd door Vince de Kwant.

In de laatste minuut voor rust had DSOV de wedstrijd bijna op slot gegooid. Nayshel Marchena kwam goed op over de rechterflank, ging een één-twee aan met Vince, alleen werd zijn schot op het laatste moment geblokt.

De rust werd door het DSOV-publiek gebruikt om de vorderingen in de kampioensstrijd in de eredivisie op de tv’s te volgen.

De tweede helft ging gelijk opgaand van start en er werden over en weer kansen gecreëerd, waarbij Zeeburgia wat gevaarlijker was.

Dit resulteerde in de gelijkmaker in de 15e minuut van de tweede helft. Een afstandsschot stuitte valk voor Dennie van der Giezen op en daardoor verdween de bal via zijn handen in het dak van het doel.

Kort hierna had een schot van Brian Wilderom iets meer verdiend dan de halve redding van de keeper die hij, zittend op zijn gat, volledig maakte.

De spanning bleef want er was DSOV alles aangelegen de Kruislaan te verlaten met minimaal een gelijkspel om op die manier het gat met Zeeburgia in ieder geval op vijf punten te houden.

Dit had in de laatste minuut zelfs nog een overwinning kunnen zijn, ware het niet dat keeper Massin el Azzouzi werkelijk fenomenaal redde op een schitterende uithaal van Jean Pierre Kerkeboom.

Na de blessuretijd stond er nog steeds 1-1 op het, niet aanwezige, scorebord.

De ontknoping in der eredivisie werd daarna met de nodige versnaperingen, aandachtig gevolgd door de meegekomen supporters.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd dit seizoen, tegen LSVV.