SCW heeft te weinig scorend vermogen in het elftal.
SCW heeft te weinig scorend vermogen in het elftal. Ron van der Steeg

Onverwachte nederlaag SCW tegen United

13 mei 2019 om 09:23 Sport

RIJSENHOUT – Na een lentestop van bijna drie weken is de voetbalcompetitie weer herstart. Voor SCW kwam deze stop slecht uit, want de Rijsenhouters hadden net twee overwinningen op rij geboekt en klommen daarmee zelfs naar de 8e plek op de ranglijst. Het onderlinge puntenverschil tussen de onderste zes clubs is echter zo gering, dat spelen van een nacompetitie op de loer blijft liggen.

SCW-trainer Ardon de Waard werd begin van de week geveld door rugklachten. De honneurs worden waargenomen door assistent Ricky Gouveia-Pereira. “Alle trainingen en de opstelling hebben we van de week aan zijn ziekbed doorgenomen, dus de regie ligt gewoon bij Ardon,” aldus de assistent. “We hebben een goede reeks achter de rug met een 4-4-2 systeem, dat bracht ons de broodnodige punten. Stefan Pereira en Patrick de Lange zijn helaas na rode kaarten geschorst.” Tegenstander, het Haarlemse United/Davo staat op drie punten van SCW. Dat is de eerste helft in het veldspel niet terug te zien. SCW wordt op het middenveld volledig overlopen en het is aan doelman Keby van den Dool te danken dat de strijd niet al voor de rust beslist is. Toch moet ook hij in de 20e minuut capituleren, als de bal eerst tegen de kruising gekopt wordt en vervolgens onhoudbaar voor hem wordt afgemaakt.

De trouwe SCW-supporters die dachten dat hun team het de tweede helft over een andere boeg zouden gooien, komen bedrogen uit. Het middenveld met de 18-jarige debutant Mathijs van den Burgt en de 35-jarige routinier Vincent Ammerlaan krijgt wat meer controle, maar tot echte kansen leidt dit niet. Tien minuten na rust komt United met een welgemikte kopbal op een comfortabele 0-2 voorsprong. Pereira grijpt in. Thim van Luling en Kevin van Pelt komen in de ploeg voor Rico Strampel (eerste minuten na kuitbeenbreuk ) en Hakim Ahali. Deze laatste wissel is opvallend, omdat Ahali de enige speler met Van den Dool is, die een ruime voldoende scoort. Hij wordt zelfs omgeroepen als ‘man of the match’.

Een kwartier voor tijd lijkt de wedstrijd door een opstootje bij de SCW dug-out te ontsporen. United speler Erhan Kutlu ontvangt zijn tweede gele kaart, maar iedereen gaat zich hiermee bemoeien. Alles loopt gelukkig met een sisser af, maar zelfs tegen tien man kunnen de Rijsenhouters geen vuist maken. Vlak voor tijd weet Invaller Van Luling op aangeven van Rolf Boesveld de bal voor een leeg doel nog over te schieten en laat daarmee zien dat SCW te weinig scorend vermogen in het elftal heeft.

De resterende twee wedstrijden moet SCW aantreden tegen de nummers 1 en 2 van de ranglijst; Kagia en Stormvogels. De voorsprong op de nummer drie van onderen, die in aanmerking komt voor nacompetitie degradatie, ZSGO/WMS bedraagt vier punten. Zo belooft het toch nog spannende weken te worden voor de in september jubilerende (50 jaar) voetbalclub.