Afbeelding
Martien_de_Bock

Foto De Bock legt passie voor de fotografie vast in magazine

13 mei 2019 om 11:39 Nieuws

HOOFDDORP In 1964 startten de ouders van de huidige eigenaren in Hoofddorp met Foto de Bock. Destijds een van de vele fotospeciaalzaken, waarbij de passie voor het vak wel hoog in het vaandel stond. Nu wordt het -vijf jaar geleden naar de Kruisweg 985B verhuisde- familiebedrijf gerund door de broers Rob, Cor en Martien de Bock. Zij hebben ieder hun eigen functie en specialiteit, waarbij de passie van destijds is gebleven, wat deze zaak in het huidige digitale tijdperk beslist uniek maakt. Het verklaart ook de grote, trouwe klantenkring van de onderneming, waar fotografie centraal staat. En zeker nu elders meer van deze vakspecialisten sluiten, komen klanten van verder bij De Bock hun apparatuur kopen vanwege de sortering, concurrerende prijzen, maar bovenal de dienstverlening en advisering voorafgaand aan de aankoop en later tijdens het gebruik.

“Wie hier voor het eerst binnenstapt is vaak verrast”, legt Cor de Bock uit. ”Wij hebben tot wel 85 verschillende camera’s van alle topmerken startklaar en dus op voorraad staan, en kunnen daar zowel de particulier als de vakman alle tekst en uitleg bij geven. Door dat brede aanbod kun je de keus ook precies afstemmen op de behoeften en financiële mogelijkheden van de klant. Omdat wij als (ooit de eerste-red.) detaillist zijn aangesloten bij Ringfoto Nederland profiteren wij van inkoopvoordelen en kunnen onze apparatuur en accessoires tegen scherpe prijzen aanbieden. Regelmatig melden klanten dat wij op dat gebied de strijd met de webshops beslist aankunnen. Wat wij daar aan toevoegen is onze jarenlange en telkens geactualiseerde vakkennis.

Verder ligt hier de focus op fotografie. Je kunt hier dus terecht voor een reproductie van een oude foto van bijvoorbeeld iemand die is overleden, het digitaliseren van oud foto- en filmmateriaal, vak fotografie en reportages, prints van reguliere foto’s tot wanddecoraties van 1 bij 2 meter, maar ook canvasdoeken. Op onze website staat een app waarmee je foto’s digitaal kunt uploaden, die een halfuur later fysiek in de winkel zijn op te halen. Populair zijn zeker onze 3D selfie-poppetjes, die wij voor nog geen 60 euro aanbieden. Martien is onze vakfotograaf en geeft hier in de zaak of op locatie bijna wekelijks cursussen of experiences voor beginnende en gevorderde fotografen. Mensen die meer uit hun fotoapparatuur willen halen en niet altijd op de ‘automaat’ willen werken. De resultaten zijn verbluffend en verklaren de belangstelling voor deze cursussen. Je ziet dan ook dat mensen met deze hobby verder willen en naar andere apparatuur willen overstappen. Wij helpen dan bij het bepalen van de keus, ruilen zoveel mogelijk de bestaande apparatuur in, stellen nieuw aangekochte camera’s volledig in en blijven beschikbaar voor vragen en adviezen. Daarmee onderscheiden wij ons ook absoluut van de online-aanbieders. Via de Ringfoto-organisatie krijgen camera-kopers ook een Gold Memberkaart, waarmee zij 5 jaar garantie op het toestel hebben, jaarlijks langs mogen komen voor een inspectie, in het eerste jaar de nodige fotoafdrukken kunnen bestellen en gebruik kunnen maken van interessante acties en kortingen. En de apparatuur die wij inruilen wordt gecheckt en na goedkeuring als occasion met garantie verkocht.”

Vader De Bock zei altijd: ‘Succes is iets dat je op lange termijn krijgt’ en in die gedachte zijn de drie opvolgers daar, samen met de medewerkers, dagelijks vol passie mee bezig.

Meer weten over Foto de Bock? Deze week verschijnt al bijlage bij deze krant (en in de winkel aan de Kruisweg) een 16 pagina’s tellend informatief magazine, waarin nog veel meer over dit fascinerende familiebedrijf staat vermeld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie