Sammy Suliman in de raadszaal: jij kan  het gemeentebestuur suggesties doen over dingen die voor kinderen belangrijk zijn.
Sammy Suliman in de raadszaal: jij kan het gemeentebestuur suggesties doen over dingen die voor kinderen belangrijk zijn. Jur Engelchor Fotografie

Ambitieuze kinderburgemeester Sammy Suliman wil eind maken aan pestgedrag

17 mei 2019 om 09:54 lokaal

Tijdens de Kinderraad van Haarlemmermeer op woensdag 15 mei is de tienjarige Sammy Suliman door de gemeenteraad gekozen tot kinderburgemeester van Haarlemmermeer.

Sammy volgt Julia Pieters op die de functie een jaar lang vervulde.

In zijn speech kondigde Sammy twee belangrijke speerpunten aan. Hij wil zorgen dat er op scholen een bestrijdingsteam komt van kinderen zodat kinderen zelf een einde maken aan het pesten. Verder wil hij dat er speciale afvalbakken komen, zodat plastic beter gescheiden wordt. Schone grond, lucht, water en een gezonde natuur is voor ons allemaal belangrijk, aldus Sammy.

De kinderburgemeester begeleidt de grote-mensen-burgemeester bij belangrijke gebeurtenissen zoals de intocht van Sinterklaas, Koningsdag, Dodenherdenking 4 mei en Bevrijdingsdag 5 mei. Ook kan de kinderburgemeester het gemeentebestuur suggesties doen over dingen die voor kinderen belangrijk zijn. Sammy woont in Amsterdam, maar dat is geen beletsel voor een kinderburgemeester. Bovendien gaat Sammy graag naar de Margrietschool in Halfweg, en hij is dol op Haarlemmermeer.

De Haarlemmermeerse Kinderraad bestond dit jaar uit alle kinderen van groep 6, 7 en 8 van de Margrietschool in Halfweg. Met een grote bus gingen de kinderen naar het raadhuis in Hoofddorp.

Behalve over een kinderburgemeester moest de Kinderraad ook een besluit nemen over de twee plannen die door groep 7 waren ingediend.

De partij Geen Dieren Geen Leven had een plan voor een activiteiten dag om meer vlinderhuisjes in de gemeente te krijgen. Maar het tweede plan van de partij Beter Milieu Beter Leven won, met 30 van de 40 uitgebrachte stemmen. In dat plan gaan kinderen en bedrijven samen zwerfafval aanpakken en voor een schonere gemeente zorgen. Voorlichting op scholen is ook een belangrijk onderdeel van het plan. De gemeente gaat het plan nu samen met de kinderen van de Margrietschool uitvoeren. Daarvoor is in ieder geval een budget van vijfduizend euro beschikbaar.

Het was dit jaar voor de derde keer dat er een Dag van de Kinderraad was in Haarlemmermeer.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie