De officiële opening van het nieuwe complex van VCH Beach.
De officiële opening van het nieuwe complex van VCH Beach. Marijke Dekker

Officiële opening VCH Beach, beachvolleybal- club viert eveneens 10 jarig bestaan

21 mei 2019 om 12:05 Sport

HOOFDDORP Het nieuwe complex van VCH Beach is zaterdagmiddag officieel geopend door het clubbestuur en de wethouder. De Hoofddorpse beachvolleybalclub bracht de afgelopen acht jaar door op het complex achter het spectrum, maar moest daar volgens afspraak weg. Met het complex aan de Bennebroekerweg in Hoofddorp heeft VCH Beach er een prachtig accommodatie voor in de plaats gekregen.

Een prachtige blauwe lucht, blije kinderen en evenzo lachende volwassenen: het is precies de sfeer die je verwacht bij een opening van een nieuw complex. Remi Onclin, mede-oprichter van VCH Beach, heeft hier maanden naar uitgekeken. De clubman bouwde de club met zijn vrienden vanaf de grond op, en zag steeds meer perspectief voor VCH Beach. Daar is de nieuwe accommodatie een prachtig voorbeeld van. 'Bij dit nieuwe complex hebben we ruimte voor vier velden. We zouden in de toekomst zelfs naar zes kunnen gaan, maar dat is afhankelijk van de groei van het ledenaantal.'

VCH Beach kreeg de velden van de gemeente, achter het clubhuis moest Remi zelf aan. "We moesten daarvoor creatief zijn, dus die hebben we gevonden in het oosten van het land. Uiteindelijk hebben we het zelf allemaal kunnen financieren." Het is waarschijnlijk een van de redenen dat de gemeente VCH Beach besloot te helpen met het complex. De beachvolleybalclub hield al die jaren zelf de broek omhoog.

BODEM De grond waarop het nieuwe sportcomplex is gebouwd, stond al een aantal jaren leeg. Deze zit namelijk tussen VV Uno en een sloot in. De grond was landbouwgrond, maar door de afmetingen onbruikbaar geworden. Het was de vraag wat de gemeente ermee aan moest. Nu beachvolleybal een sportstatus heeft in de gemeente, kreeg VCH Beach de mogelijkheid om hun basis naar een andere plek in Hoofddorp te verplaatsen. 'Het was voor ons een prachtige kans. Sinds half 2018 zijn we hier al bezig, maar toen was het seizoen net afgelopen.' Begin mei is het nieuwe seizoen begonnen, maar de opening moest nog komen.

En dus was het zaterdagmiddag tijd om de officiële opening te beleven. Nadat Ron (voorzitter) en Remi (externe zaken) hun licht lieten schijnen op het verleden, heden en toekomst van de club, was het aan Wethouder Mieke Booij-van Eck (o.a. van Welzijn en Sport) om de rode knop in te drukken. Ze nodigde de oud-Wethouder Adam Elzakalai, Booij-van Eck zit pas vier maanden op haar plek, uit om samen met haar de toekomst van VCH Beach officieel in te luiden.

TOEKOMST De uitstekende locatie vlakbij de kruising van de IJweg en Bennebroekerweg, moet ervoor zorgen dat VCH Beach ook de komende jaren verder groeit. 'Het bijzondere aan onze club is dat wij het totaalplaatje aanbieden: trainingen en wedstrijden. Je krijgt goede begeleiding van uitstekende coaches. Ook de recreanten zijn welkom. Van kinderen tot senioren: we willen er voor iedereen zijn', aldus Remi.

Jordi Smit

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie