Afbeelding
Pixabay.com

Tennisheren Arnolduspark delen punten met Nieuwerkerk

22 mei 2019 om 15:00 Sport

HOOFDDORP De tennisheren van Healthcity Arnolduspark hebben dit weekeinde in de eredivisie de punten gedeeld met Nieuwerkerk. In Hoofddorp eindigde de strijd in een 3-3 gelijkspel. 

Het eerste punt was voor de bezoekers. Bart van den Berg klopte thuisspeler Stefan Bergman in twee sets: 1-6 en 1-6. Deney Wasserman bracht de thuisploeg vervolgens weer op gelijke hoogte door in drie sets (5-7, 6-4 en 6-3) Guy den Heijer te verslaan. 

VOORSPRONG In de derde enkel was het vervolgens opnieuw Nieuwerkerk dat een voorsprong pakte. Jeroen Camfferman was in drie sets te sterk voor Stijn Pel: 6-3, 3-6 en 4-6. Maar opnieuw kwam Healthcity Arnolduspark langszij toen Patrick Elias zijn tegenstander Tom Moonen er in drie sets onder kreeg: 6-4, 4-6 en 6-2. 

De dubbels moesten dus de doorslag gaan geven, met als eerste Pel en Dennis van Scheppingen, die het opnamen tegen Den Heijer en Van den Berg. Dankzij een zege van het namens de Hoofddorpse club uitkomende tweetal (6-4, 6-4) pakte de thuisploeg voor het eerst een voorsprong. 

NIET GENOEG Het bleek echter niet genoeg voor een zege. Bergman en Wasserman moesten in de laatste dubbel het hoofd buigen voor Camfferman en Moonen: 5-7 en 2-6. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. 

Healthcity Arnolduspark staat momenteel voorlaatste in de eredivisie met veertien punten uit vijf wedstrijden. Nummer zes Naaldwijk heeft evenveel punten, Leimonias (nummer vijf) en Nieuwerkerk (nummer vier) hebben beide vijftien punten. Komende speelronde (zondag 26 mei) gaat het Hoofddorpse team op bezoek bij nummer laatst Kimbria Hulpmiddelenwereld.nl. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie