Het is een echt familiebedrijf.
Het is een echt familiebedrijf. pr

Motor Service Hoofddorp: Service met een hoofdletter S

23 mei 2019 om 11:30 Advertorial_1

HOOFDDORP 'Van je hobby je werk maken', is zeker van toepassing op Wim Zielman. Na een carrière in vensterglas liet hij zijn hobby prevaleren en startte Motor Service Hoofddorp.

Wim: "Vanaf mijn 18e verzamel ik oude Triumph-motoren en mag daar graag aan rommelen, sleutelen en mee spelen. De oudste komt uit 1913 en de overige negenentwintig uit latere jaren. Vanuit die passie begon ik een motorzaak in Hillegom. Eerst alleen met de verkoop en later ook reparaties en onderhoud. Maar ik wilde graag een ruimer, eigen pand met meer mogelijkheden en verhuisde in 2016 naar de Diamantlaan 71 in Hoofddorp."

Dat pand is overladen met alles wat maar iets met motoren te maken heeft. Buiten staan de nodige occasions, om de hoek is de ingang naar de werkplaats en wanneer je via de trap naar boven loopt, beland je in een walhalla voor de echte motorliefhebber.

"Het is een echt familiebedrijf: Mijn oudste zoon werkt hier nu ook", vervolgt Wim. "In het weekend zijn mijn andere zoon en mijn echtgenote hier ook te vinden. Er is hier iedere dag van alles te beleven. De nadruk ligt op service, onderhoud en schadeherstel van alle merken motoren. Verder doen we aankoopkeuringen, kopen gebruikte motoren in (ook in commissie-red.), controleren ze volgens onze strenge eisen en zetten ze dan pas online. Met garantie! We zijn aangesloten bij BOVAG en hebben hier gemiddeld ruim dertig occasions tussen de 3.000 en 10.000 euro aflever klaar staan. Nieuwe motoren leveren we uiteraard ook."

ROYAL ENFIELD Daarom richt Zielman de aandacht op Royal Enfield. "Dat merk is ouder dan Triumph en wordt tegenwoordig in India gebouwd. "Wat mijn aandacht trok waren de Interceptor 650 Twin en de Continental GT 650 Twin. Klassiek ogende motoren met moderne techniek en een superprijs. Zo koop je een nieuwe Oranje 650 Twin met ABS en een Bosch K3 systeem voor 7.800 euro. Dat is echt uniek. Dat geldt zeker ook voor de Hymalayan. Een compacte, smalle en lichte off road motor met 411 cc motor, ABS en een prijs van 5.700 euro. Hij mag gereden worden met het A2 – Code 80 rijbewijs. Door zijn bouw een zeer geschikte motor voor dames en de vele forenzen in deze regio. Van al deze motoren hebben wij een demo staan voor proefritten. Vooral voor de groeiende groep motorrijders die in plaats van een buikschuiver willen kiezen voor een hipster-motor, zijn dit hartstikke leuke en betaalbare machines. Door hun moderne techniek ook helemaal van deze tijd. Royal Enfield bouwt tegenwoordig bijna 1 miljoen motoren, waarvan het grootste deel zelf is ontwikkeld, maar ze gebruiken ook onderdelen van topmerken als Brembo, Showa en Bosch. Nieuwe motoren worden ook afgeleverd met 3 jaar volledige garantie en 3 jaar Road Assist voor eventuele hulp onderweg."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie