Stempas voor Europese verkiezingen
Stempas voor Europese verkiezingen Robin van Lonkhuijsen

Bewoner Badhoevedorp boos door gemis van stembiljet

27 mei 2019 om 15:43 lokaal

BADHOEVEDORP Tiny de Vries uit de Marconiflat in Badhoevedorp (Einsteinlaan) is er nog boos over. Wegens gebrek aan een stembiljet kon ze vorige week niet stemmen voor de Europese verkiezingen.

"In onze flat zijn 45 appartementen. Een korte navraag bij de buren ongeveer anderhalve week voor de verkiezingen maakte duidelijk dat niemand een stembiljet had ontvangen. Dat geldt waarschijnlijk voor het hele complex, maar ook voor enkele straten in de omgeving. Uiteraard heb ik actie ondernomen. Een week voor de verkiezingen heb ik opgebeld naar de gemeente, ik zou een nieuw biljet opgestuurd krijgen. Maar nee hoor, dat kwam niet aan. Bij de buren die erom hadden gevraagd overigens wél."

Lichtelijk ontsteld belde mevrouw De Vries woensdag voorafgaand aan de verkiezingsdag nogmaals met de gemeente, maar kreeg daar te horen dat er niets anders op zat dan dat ze moest langskomen in Hoofddorp om daar een nieuw biljet te ontvangen. "Alleen kon ik niet", zegt ze. "Ik had een afspraak. Was het niet mogelijk een student op een brommer te sturen? Daar kon niet aan begonnen worden kreeg ik te horen. Ik kom van een generatie die zorgvuldig met dit soorten zaken omging. Kennelijk is de tijd veranderd. Ik heb er flink de pee over in."

Uit navraag bij de gemeente blijkt dat het probleem bekend is. Woordvoerder Petra Faber kan niet aangeven of het om enkele tientallen of om enkele honderden gevallen gaat. "Helaas kan zoiets altijd gebeuren,. Maar het is wel heel vervelend."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie