Impressie Martijn Lugten
Impressie Martijn Lugten Impressie Martijn Lugten

Make Some Noise op 19 juni

13 juni 2019 om 13:01 lokaal Deel je nieuws

Hoe kan vliegtuiggeluid-adaptief bouwen circulair worden gerealiseerd en tegelijkertijd bijdragen aan een goede leefomgeving en microklimaat? Bewoners en (ervarings)deskundigen van alle leeftijden zijn welkom om deel te nemen aan het ontwerpatelier Make Some Noise op woensdagmiddag 19 juni op het Marineterrein in Amsterdam. 

Het ontwerpatelier Make Some Noise is gericht op ervaringen vanuit bewonersperspectief. Deze middag is er gelegenheid tot reflectie, constructief meedenken en  het maken van ontwerpvoorstellen.

Het programma heeft drie inspiratiesprekers: architect Peter van Assche vertelt over het ontwerpen van geluk, onderzoekers Martijn Lugten en Arjan van Timmeren geven inzicht vanuit wonen, geluidadaptief bouwen en leefomgeving.

Aan de drie ontwerptafels gaan bewoners van de luchthavenregio met ontwerpbureaus werken aan ontwerp. Begeleidende bureaus zijn SLA, Loos van Vliet, en studio Jeroen van Mechelen. 

Voorjaar 2019 zoeken het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS), de gemeente Haarlemmermeer en het Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol samen naar nieuwe manieren van bouwen in gebieden rond luchthavens. 

Daarbij wordt onderzocht hoe vliegtuiggeluid-adaptief bouwen circulair kan worden gerealiseerd en tegelijkertijd kan bijdragen aan een goede leefomgeving en microklimaat. 

Denk mee als bewoner
Een verrassende middag met een positief geluid over kansen en ervaringen. Iedereen is uitgenodigd om mee te denken als bewoner en ervaringsdeskundige. De uitkomsten van het ontwerpatelier worden opgenomen in een stedenbouwkundige verkenning met als doel experimenteel te kunnen bouwen in proefopstellingen. Om zo te kunnen meten wat de effecten zijn op geluid, mens en leefomgeving.

Deze activiteit is onderdeel van het festivalprogramma van WeMakethe.city

Datum: woensdag 19 juni 2019
Tijd: 13.00 -17.30 uur
Locatie: AMS, Marineterrein Amsterdam, Kattenburgstraat 5
Toegang: gratis, aanmelden via: info@podiumacrhietctuur.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie