Afbeelding
Pixabay.com

Nieuwe vervoersdienst in Badhoevedorp

21 juni 2019 om 07:00 lokaal

BADHOEVEDORP In Badhoevedorp gaat deze zomer een nieuwe vervoersdienst rijden: Automobiel. De dienst is bedoeld voor ouderen en mensen met een beperking die zelf geen vervoer hebben. Er wordt nog gezocht naar chauffeurs die ritten willen rijden. 

Met Automobiel brengen speciaal geselecteerde chauffeurs inwoners na één telefoontje met hun eigen auto naar de gewenste bestemming. Een mooie oplossing voor mensen die geen vervoer hebben om er toch op uit te kunnen. Zo wordt boodschappen doen of de dokter bezoeken gemakkelijker. Ook andere bezoeken, zoals op visite gaan bij familie en vrienden, wordt een stuk eenvoudiger. Automobiel is een sociale vervoersdienst en onderdeel van Servicepunt Thuiswonen. 

GEEN LIMIET Ouderen en mensen met een beperking zonder vervoer kunnen telefonisch tussen 9.00 en 21.00 uur vervoer aanvragen bij Servicepunt Thuiswonen. Dit kan het hele jaar door. Ook zit er geen limiet verbonden aan het aantal aanvragen. De medewerker van het Servicepunt Thuiswonen kijkt of een chauffeur beschikbaar is en maakt vervolgens een afspraak.

De chauffeur kan inwoners naar elke willekeurige bestemming brengen, zowel binnen als buiten de regio (in overleg). Ook zijn veel vaste ontmoetingsplaatsen al bekend bij de chauffeurs, zoals ontmoetingsactiviteiten, winkel- en zorgcentra of bijvoorbeeld het inloophuis Esperanza voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. De chauffeur wacht maximaal 1 uur of loopt, daar waar gewenst, met de gebruiker mee.

ONKOSTENVERGOEDING Om gebruik te kunnen maken van Automobiel, worden inwoners voor 15 euro per jaar lid van Servicepunt Thuiswonen. Daarnaast betalen inwoners contant aan de chauffeur een onkostenvergoeding van 0,30 euro per gereden kilometer. Er kunnen altijd twee passagiers gratis meereizen.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier of via 088-7004100. Er zijn daarnaast ook nog chauffeurs nodig. Wie interesse heeft kan zich aanmelden via 088-7004100 of via deze website.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie