Mag ik u iets vragen.
Mag ik u iets vragen. POV

"In de Haarlemmermeer hoeft geen kind op straat of onder de brug te slapen" ???

23 juni 2019 om 06:33 lokaal Deel je nieuws


"In de Haarlemmermeer hoeft geen kind op straat of onder de brug te slapen" ???

Een gezin afkomstig uit de Filipijnen (vader, moeder, dochter van 7) uit Hoofddorp wordt maandag 1 juli dakloos. Ze hebben alles, echt alles geprobeerd, maar er is geen oplossing.

Dakloos zijn is géén reden voor urgentie in de Haarlemmermeer. Maar voor een sociale huurwoning moet je heel lang ingeschreven zijn. en voor een huis in de vrije sector zijn hoge salariseisen. Wie weinig verdient en niet heel lang ingeschreven staat kan nergens heen. Tijdelijke opvang bij vrienden wordt door de gemeente gezien als oplossing van het probleem en die helpt dan helemaal niet meer.

Deze mensen zitten dus helemaal klem en zijn de wanhoop nabij. Hij woont hier al heel lang, is al 10 jaar ingeschreven bij Woningnet, maar dat is niet lang genoeg om iets te krijgen, zelfs niet op de langere termijn. Zij woont hier anderhalf jaar. Hun salaris is te laag voor de vrije sector. Het is echt hartverscheurend. Ze hebben een verblijfsvergunning, hij werkt in Amsterdam, zij in Hoofddorp.De dochter zit op school in Hoofddorp Overbos.

Het zijn zulke lieve mensen die echt een bijdrage leveren aan de maatschappij en die geen vlieg kwaad doen. Maar in hun eentje te kwetsbaar om dit gevecht alleen te winnen.

Daarom vragen wij uw dringende hulp bij het vinden van passende woonruimt

Laat het niet zo ver komen dat er wel een kind op straat of onder de brug beland.

Steun/Tips graag.

Ernst W Groot (irishrover@kpnmail.nl)
 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie