Voorkom burenoverlast tijdens de zomermaanden!

25 juni 2019 om 13:10 lokaal Deel je nieuws

Tips van MeerWaarde Buurtbemiddeling
Met het mooie weer is het buitenleven weer begonnen. Lekker in de tuin, op het balkon met een drankje of barbecueën. Kortom genieten.  In sommige gevallen veroorzaakt het gezellig buitenzijn echter overlast en irritatie bij de buren.

MeerWaarde Buurtbemiddeling geeft u een aantal tips.
• Let op de muziek bij openstaande ramen en deuren.
• Zet de barbecue zo neer dat de buren geen last hebben van de rook.
• Als u nog laat buiten zit, bedenk dan dat anderen misschien vroeg op moeten en graag willen slapen.
• Vraag uw buren of ze hinder van u hebben en probeer daar rekening mee te houden en/of informeer uw buren als u een feestje heeft. Tips bij irritaties:
• Benader uw buren als u zelf rustig bent, zodat u hen rustig kunt benaderen. Vertel dat u graag met hen wilt praten en vraag wanneer dat kan, op een moment dat jullie allebei de tijd en rust hebben voor dat gesprek.
• Weet dat uw buren zich niet bewust hoeven zijn van de overlast die zij u bezorgen.
• Bedenk vooraf wat u uw buren wilt zeggen. Praat daarbij in de ik-vorm en zo concreet mogelijk. Maak helder waar u precies last van heeft, en ook wat de gevolgen daarvan voor u zijn. Hoe meer uw buren begrijpen waarom u ergens specifiek last van heeft hoe groter de kans is dat ze begrip tonen en bereid zijn te luisteren.
• Luister naar het verhaal van uw buren en laat elkaar uitpraten.
• Probeer samen naar mogelijke oplossingen te zoeken en kom met suggesties.
Wat als u er toch niet met elkaar uitkomt?
Mocht u er ondanks alles niet met elkaar uitkomen, dan kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling. Opgeleide bemiddelaars ondersteunen bewoners op een onpartijdige en neutrale wijze bij het oplossen van problemen of (dreigende) conflicten. MeerWaarde verzorgt buurtbemiddeling in de gemeenten Haarlemmermeer, Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort.
Buurtbemiddeling is bestemd voor alle bewoners en wordt kosteloos aangeboden.
Heeft u behoefte aan meer informatie of advies? Neem dan contact op met de coördinator via telefoonnummer 023-5698883 / buurtbemiddeling@meerwaarde.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie