Op de foto van links naar rechts: Marijn van Ballegooijen, Juul Reinking, Lex Vonk en Kees Yzebaart
Op de foto van links naar rechts: Marijn van Ballegooijen, Juul Reinking, Lex Vonk en Kees Yzebaart Loogman Groep

Samenwerking AM match en Roads verbetert re-integratie mogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

28 juni 2019 om 09:24 Nieuws Deel je nieuws

AM match en Roads zijn op 24 juni 2019 een samenwerkingsverband aangegaan om in gemeentes Amstelveen, Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel zoveel mogelijk mensen met een ggz-achtergrond weer aan het werk te krijgen én te behouden. Dit doen zij door het bieden van vaardigheidstrainingen en sociale werkplekken.

Deze samenwerking is ontstaan doordat mensen met een ggz-achtergrond regelmatig uitvallen in het proces richting werk en omdat zij niet altijd de passende begeleiding krijgen. Mensen komen onnodig zonder toekomstperspectief thuis op de bank te zitten, waardoor hun psychische gezondheid verslechtert. Ook komt het voor dat mensen toe zijn aan een volgende stap richting werk, maar dit niet mogelijk is bij gebrek aan werkplekken. 

Door samen te werken willen Roads en AM match ervoor zorgen dat mensen die toe zijn aan een volgende stap een werkplek aangeboden krijgen, terwijl mensen die even op adem moeten komen of zich extra vaardigheden eigen moeten maken, dit in een veilige omgeving kunnen doen. Roads richt zich hierbij op de rust en ontwikkeling in een dagbestedingsomgeving, terwijl AM match op zoek gaat naar een geschikte werkplek.

Roads, specialist op het gebied van re-integratie en participatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid, biedt in een veilige omgeving maatwerk vaardigheidstrainingen aan, variërend van dagritme verkrijgen tot communicatietraining. Dit alles zodat een deelnemer vol zelfvertrouwen en met de benodigde vaardigheden klaar is voor de volgende stap, namelijk van dagbesteding naar werk.

AM match, expert in het vinden van de ideale match tussen bedrijven en mensen die terug moeten keren in het arbeidsproces, voorziet in (sociale) werkplekken. Hierdoor kunnen deelnemers die toe zijn aan een volgende stap, deze ook maken. Zo bieden zij nieuwe kansen op betaald werk bij reguliere bedrijven.

Marijn van Ballegooijen, wethouder te Amstelveen met onder andere de portefeuilles werk en  Amstelveen, was bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig en zei hierover: “Voor bewoners uit de geestelijke gezondheidszorg kan een baan enorm veel houvast geven. Daarom maken we het makkelijker om vanuit de zorg aan het werk te gaan.” 

Door inzet van elkaars expertise, willen beide partijen zoveel mogelijk mensen met een ggz-achtergrond aan het werk krijgen en behouden. Het draait daarbij om het bieden van passende zorg en perspectief. Een volgende stap indien mogelijk, op adem komen indien nodig.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie