Afbeelding
ANP Foto

92-jarige weerstaat babbelaars, oppassen voor stel met doos

1 juli 2019 om 11:19 lokaal

HOOFDDORP Ouderen in Hoofddorp moeten oppassen voor een jong stel dat aanbelt met een grote doos vol stickers dat ze willen afgeven. Aanleiding voor deze waarschuwing is een poging om binnen te dringen bij een 92-jarige vrouw deze zondagavond om half 9.

De hoogbejaarde zat in haar flat aan het Polderplein televisie te kijken toen er een stel aanbelde bij de flat beneden. Te goeder trouw drukte ze op het deurknopje en gaf de twee zodoende toegang tot de flat. Dochter Marianne: "Mijn moeder zag even later door een raam twee mensen druk gebaren. Zij van ongeveer 25 jaar, hij rond de 30. Allebei licht getint. Ze vertrouwde het niet en weigerde open te doen. De twee hadden een doos vol stickers bij zich en bleven gebaren en vroegen daarna door het raam dat ze een pakket  wilden afgeven. Waarom wil niemand dit aanpakken? riep de vrouw op een gegeven moment. De man hield de hele tijd zijn mond dicht. Uiteindelijk is mijn moeder uit het zicht gaan staan. Ze heeft doodsbang gewacht tot het moment dat ze weg waren."

De familie heeft later de politie ingelicht. Die complimenteerde de vrouw dat ze niet had open gedaan en kon haar geruststellen door te zeggen dat dit soort personen zelden twee keer op hetzelfde adres aanbelt. "Maar wij willen dit verhaal graag delen als waarschuwing voor anderen, je weet nooit hoe dit had kunnen aflopen", geeft Marianne de reden van het telefoontje naar onze redactie.

MELDINGEN Wilt u ook uw verhaal melden over ervaringen met babbeltrucs en dergelijke? Bel tijdens kantooruren met 023 2062606 (Eric Hoenson)        

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie