Op Mysteryland (2018) gestolen telefoons terug bij eigenaar

3 juli 2019 om 11:45 lokaal

HAARLEMMERMEER Ze hebben er even op moeten wachten, maar tientallen slachtoffers van de diefstal van hun telefoon tijdens Mysteryland 2018 hebben onlangs hun gestolen mobieltje weer teruggekregen van de politie. 

Mysteryland 2019 staat al voor de deur, maar dankzij onderzoek van de politie is er voor tientallen slachtoffers van diefstal nu ook eindelijk een einde gekomen aan de editie van 2018. Na een onderzoek van bijna een jaar heeft de politie namelijk een aantal gestolen telefoons aan de rechtmatige eigenaars terug kunnen geven. 

AANGIFTE Na afloop van het festival van vorig jaar werd bekend dat van een aantal bezoekers de mobiele telefoon was gestolen. De politie riep de gedupeerden op aangifte te doen en dat heeft er mede toe geleid dat de zaak nu is opgelost. Er zijn twee vrouwen gearresteerd, nadat zij door de beveiliging van het festival waren betrapt. De vrouwen waren onderdeel van een Colombiaanse bende. Die opereerden door heel Europa, en vervoerden de gestolen buit met bussen naar Barcelona.

Een van deze bussen werd in Frankrijk gecontroleerd, waarna de buit boven water kwam. Volgens de politie zouden er op Mysteryland in totaal ruim 250 toestellen zijn gestolen. In de gevonden buit bevonden zich zo'n zeventig telefoons die terug te leiden waren naar het dancefestival.

De verdachten staan begin augustus voor de rechter. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie