Karin K.: 'Deze serie gaat verder dan  familieportretten en lachende foto's'.
Karin K.: 'Deze serie gaat verder dan familieportretten en lachende foto's'. Karin K

Karin K zoekt karaktervolle Hoofddorpse koppen

4 juli 2019 om 13:07 lokaal

HOOFDDORP De Hoofddorpse fotograaf Karin K zoekt inwoners van Haarlemmermeer die zich willen laten portretteren voor een expositie. Vooral mensen met een duidelijke uitstraling worden gevraagd zich op te geven.

De oproep wordt niet gedaan door de minste geringste. Karin K is een bekende naam, en opent bijvoorbeeld op woensdagavond 17 juli een expositie in de prestigieuze Leica Gallery in Amsterdam. Ze wordt door kenners omschreven als een heel veelzijdige fotograaf, en is onder andere vaste concertfotograaf bij Nederlands bekendste rockzangeres Anouk. Haar foto's zijn in verschillende kranten en vakbladen gepubliceerd. Met grote regelmaat worden Karin haar foto's gekozen tot LFI Mastershot."

PRACHTIGE MENSEN Toch hangt er geen verdienmodel aan de Haarlemmermeerse actie."Ik doe dit omdat ik het leuk vind. Inkomsten heb ik uit andere activiteiten. Het plan ontstond na een portretserie in mijn wijk Toolenburg. Leuk om te doen was dat. Maar als je goed om je heen kijkt, lopen overal in Haarlemmermeer prachtige mensen rond. Ik wil daarmee iets doen voor de samenleving via een brede sociale documentaire portretserie. Er komt geen subsidie bij kijken. Overigens heb ik mijn idee wel naar de gemeente gestuurd, wie weet willen ze mij nog steunen."

De medewerking aan dit project is op vrijwillige basis. Mensen krijgen namelijk niet betaald, maar een kopie van het portret zit er wel aan vast. "Het is de bedoeling dat de serie portretten bevat van mensen in de leeftijd van 15 tot 110 jaar oud", geeft Karin haar brede opzet aan. "De foto's zullen worden gemaakt bij de inwoners thuis of op een plek waar de geportretteerde zich als thuis voelt. Dat kan voor een acteur een theater zijn, maar wie werkzaam is als brandweerman, politieagent, timmerman of boer kiest uiteraard wat anders."

BREED Karin heeft een bijzonder brede doelgroep: "Mensen die wonen in bijvoorbeeld een woonwagen, caravan, rijtjeshuis, seniorenwoning of villa, ze komen allemaal in aanmerking. Dik, dun, arm, rijk, gay, transgender, hetero, sproeten, tatoeages, religieus of juist niet….het maakt niet uit. Het gaat er wel om dat men een karaktervol hoofd heeft en geïnteresseerd is in een bijzonder project zonder de standaardlach. Bij de casting hoop ik uiteraard op heel veel mensen maar ik mik er op dat er uiteindelijk daadwerkelijk dertig portretten zullen worden geschoten."

De uitverkorenen komen in een expositie te hangen, worden wellicht afgedrukt in een fotoboek en wie weet mag HCnieuws ze op een fotopagina publiceren.

DEELNEMEN Wie mee wil doen, wordt gevraagd twee recente foto's van zich zelf te sturen naar naar: belowsealevelimages@gmail.com. Daarbij een vermelding van naam, woonplaats, leeftijd, en mobiele nummer. Karin richt zich tenslotte rechtstreeks tot de deelnemers: "En omschrijf waarom je mee wilt doen aan deze serie. Hou er rekening mee dat we met elkaar gaan werken aan een prachtige serie met een artistiek karakter. We gaan werken aan mooi belichte topfoto's. Voel je je meer thuis in familieportretten en 'lachende foto's' is daar helemaal niks mis mee, maar dan is deze serie wellicht minder geschikt voor jou. Deelname aan de serie is op basis van je vrijwillige bijdrage, je verdient niets maar het kost ook niets."

Eric Hoenson

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie