Afbeelding
Joop Touw

Hardlopen over oude A9 tijdens 'Door het lint'-run

9 juli 2019 om 13:00 Sport

BADHOEVEDORP Ooit, in een nog niet eens zo heel grijs verleden, scheurden er dagelijks duizenden auto's over de snelweg: de oude A9 midden in Badhoevedorp. Inmiddels is het een stuk braakliggend land waar huizen en een nieuw centrum moeten komen. Wie dat wil, kan een rondje hardlopen tijdens de 'Door het lint'-run.

Op 16 juli gaan de hekken rondom de oude A9 eindelijk weg. De sloop heeft even geduurd, maar inmiddels groeit het gras en is de overlast alweer bijna vergeten. Nu is alles klaar en is het tijd om de twee delen van Badhoevedorp weer met elkaar te verbinden. Straks komen hier woningen, een nieuw centrum en het Lint, een nieuwe wandel- en fietsroute met water en groen. In de tussentijd is het mogelijk om een rondje te hardlopen tijdens de Door het lint-run. 

AFSTANDEN Dinsdag 16 juli zijn deelnemers van 19.00 tot 20.30 uur welkom om mee te lopen. Er zijn twee afstanden: een kidsrun (tot 12 jaar) over 1 kilometer (tot 12 jaar, start om 19.15 uur) en de Door het Lint Crossrun over 3,5 kilometer (start tussen 19. 45 en 20.00 uur). De start is aan de Kamerlingh Onneslaan ter hoogte van de Zeemanlaan 50, tegenover de brandweer op de oude A9. 

Meedoen is gratis, opgeven is niet perse nodig. Omdat de organisatie wel graag wil weten hoeveel mensen er meelopen, wordt belangstellenden toch verzocht zich aan te melden. Dat kan hier. Op de dag zelf aanmelden kan ook, maar wie een ticket heeft, krijgt voorrang. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie