Afbeelding
Trudy Witteman

Kortebaan Hoofddorp: Eliot Charisma imponeert

14 juli 2019 om 10:14 lokaal

HOOFDDORP Eliot Charisma en pikeur Lindsey Pegram hebben op ongelooflijk sterke wijze de kortebaan van Hoofddorp gewonnen. De combinatie versloeg zaterdag in de finale Calvados Chess, waardoor John de Leeuw op zijn thuisbaan opnieuw net naast de winst greep. Faustus en Wim van der Mespel eindigden als derde voor Bronco Boko (Tom Kooyman).

Vorige maand had Eliot Charisma ook al gewonnen in Sassenheim. Toen liep de ruin van trainer Mark de Jong en eigenaresse Anja Jonkman nog op een afstand van 300 meter. In Hoofddorp moest de combinatie vijf meter meer afleggen. Dit belette Eliot Charisma niet om van de eerste tot de laatste rit te heersen op de gezellig drukke Kruisweg.

Daarmee verstoorde Eliot Charisma de droom van John de Leeuw die nog altijd wacht op zijn eerste overwinning in Hoofddorp. In de eerste omloop versloeg de uiteindelijke winnaar zijn Chief One en in de finale moest ook Calvados Chess zich gewonnen geven. De laatste had in de eindstrijd een voorsprong van maar liefst tien meter. In de eerste rit ging Calvados Chess halverwege van de benen. In de tweede finalerit had Eliot Charisma zijn tegenstander halverwege al te pakken. Het was tekenend voor zijn optreden waarin hij keer op keer zijn tegenstanders declasseerde.

Alleen Faustus kon in de halve finale nog aardig in de buurt blijven van Eliot Charisma. De ruin van Hymia BV liep een uitermate sterke koers, mede dankzij Wim van der Mespel die steevast met zijn troef van start vloog. Met een flinke dosis 'showrijden' achterover hangend plat op de sulky, kreeg de Leidschendamse pikeur het publiek op zijn hand. Bronco Boko was in de tweede omloop verantwoordelijk voor de uitschakeling van de winnaar van vorig jaar, Southwind Raptor. Dit kostte de troef van trainer en pikeur Tom Kooyman zoveel kracht dat de versnelling in de laatste meters in het vervolg van de koers ontbrak. Met de vierde plaats eindigde hij op dezelfde positie als vorig jaar.

De omzet bij de totalisator was maar liefst 26.594 euro. Een lokaal record, en bijna 3.000 euro meer dan vorig jaar.

Bij de foto: Eliot Charisma en Lindsey Pegram (R) onderweg naar de uiteindelijke overwinning.

Afbeelding
Eliot Charisma en Lindsey Pegram (R) onderweg naar de uiteindelijke overwinning.
Ook de nieuwe burgemeester was aanwezig op het feest.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie