Rob en Christien zijn een gouden koppel.
Rob en Christien zijn een gouden koppel. Frans Tol

Steakhouse De Malle Molen: ‘Wij haken in op de seizoenen'

15 juli 2019 om 07:51 Nieuws

NIEUW-VENNEP Kok Rob van der Veen (72) werkte bij Steakhouse De Malle Molen vanaf de opening op 14 maart 1976: “Sinds de sluiting op 22 februari 2018 hebben wij gemerkt dat veel vaste bezoekers het eten en de gezelligheid van dat steakhouse echt zijn gaan missen. Daarom hebben collega Richard Renes en ik toen het plan opgevat voor de opening van een nieuw steakhouse. Maar dan wel met de vertrouwde gerechten, de vertrouwde gezelligheid en vertrouwd personeel. Wij hebben sinds 3 oktober 2018 een plekje gevonden boven Sylvia'sLeeuwtje en het restaurant/steakhouse de naam De Malle Molen gegeven. Nu Richard Renesgestopt is ga ik door als enige kok en helpt Christien Seinen nog steeds in de bediening.”

MALLE MOLEN Nu Rob van der Veen er als kok alleen voor moet gaan memoreert hij dat hij in wat jonger jaren in staat was om in zijn eentje voor zo'n 100 gasten te koken: “Mijn record was een dag met wel 130 gasten. Maar dan praat je wel over dertig jaar geleden.”

In de Malle Molen is plaats voor 32 bezoekers: “Dat is voor ons nu net mooi. En het mooie is dat wij nu hier veel gasten krijgen die voorheen naar de Oude Molen gingen.” Samenwerken met Christien Seinen (55) doet van der Veen al dertig jaar lang. Christien Seinen: “Rob heeft mij inderdaad dertig jaar geleden gevraagd voor hem te komen werken.”

GROTERE KEUKEN De huidige keuken in de Malle Molen is veel groter dan het kleine keukentje dat de koks in de Oude Molen hadden. Van der Veen: “Hans de Jong was toen nog de eigenaar. Ik heb indertijd dat keukentje opgebouwd en voelde mij er als een vis in het water. Daarom moest ik wel even wennen aande grotere keuken die ik nu ter beschikking heb. Maar wat de keuze van de gerechten betreft hebben wij een vertrouwde selectie gemaakt van internationale gerechten met de focus op de Franse, Europese, Thaise, en Oosterse gerechten met nu en dan een vleugje Indonesisch. Maar wij hebben ook een tijdelijke kaart die niet op de website staat. En als klanten wensen hebben dan kunnen wij daarin voorzien. Die speciale wensen moeten dan wel een paar dagen vooraf doorgegeven worden.”

OPENINGSTIJDEN Steakhouse de Malle Molen is van woensdag tot en met zondag geopend van 17.00 tot in principe 23.00 uur: “Maar als het gezellig is en onze gasten nog wat willen natafelen blijven we gewoon nog even open. Dan zien we wel hoe laat het wordt.”

Voor de producten van de gerechten heeft Rob van der Veen de leveranciers aangehouden die hem ook de producten leverden in Steakhouse de Oude Molen: 'Op het specialiteitenbord hebben wij nu bijvoorbeeld heerlijke lamshaasjes. Wij gaan voor de kaart met de seizoenen mee. Dat uit zich in het najaar natuurlijk weer in wildgerechten.' Van der Veen meldt dat er ook een kinderkaart is: 'En als mensen graag buiten op het terras van Sylvia's Leeuwtje willen eten, dan kunnen wij dat verzorgen.”

CONTACTSteakhouse de Malle Molen aan de Venneperweg 487 in Nieuw Vennep is te bereiken op 06 24145930 of steakhousedemallemolen@gmail.com.

Frans Tol

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie