Ouderen moeten nu naar de  Participatieraad.
Ouderen moeten nu naar de Participatieraad. Gouden Dagen

Zachte dood seniorenraad: 'We konden geen aanwas vinden'

15 juli 2019 om 15:00 lokaal

HOOFDDORP Van alles hebben de laatste drie bestuursleden gedaan om nieuw bloed te vinden, maar toen de 93-jarige Floor Calandt ook niet meer verder kon, betekende dit het einde van de Stichting Seniorenraad Haarlemmermeer. "Ontzettend jammer", vindt secretaris/penningmeester Wim Dijksterhuis.

Samen met voorzitter Henk Schots trekt hij per 1 augustus de stekker uit de organisatie die vooral als intermediair optrad tussen gemeente en seniorenorganisaties. Het is niet gelukt om het wettelijk voorgeschreven en bij de statuten vastgelegde minimum van drie bestuursleden te behouden. Ook het invoeren van de Sociale kaart van de gemeente Haarlemmermeer, met daarop een overzicht van instellingen op het gebied van welzijn, gezondheid, zorg, sport en cultuur, wordt als reden gegeven.

De raad was een herstart van de Seniorenraad uit 1994 die een aantal jaren op non actief stond, maar in 2015 nieuw leven werd ingeblazen door een initiatief van de gezamenlijke seniorenorganisaties. Met aanvankelijk vijf bestuursleden werd er succesvol gewerkt aan het contact tussen gemeente en senioren in de Haarlemmermeer. "Er kwam een aantrekkelijke en goed bezochte website. Ook werden diverse evenementen georganiseerd zoals thema bijeenkomsten over 'langer zelfstandig wonen' die werden gehouden in Badhoevedorp, Nieuw-Vennep en Hoofddorp, het verkiezingsdebat in het najaar van 2018 en er waren al plannen in voorbereiding over het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten voor woninginbraken, overvallen en babbeltrucs in samenwerking met de banken en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Dit laatste evenement moest jammer genoeg worden afgeblazen in verband met een tekort aan mankracht en financiële middelen."

Met het in de lucht brengen vorig jaar van een website van de Participatieraad, ondermijnde de gemeente tevens een deel van het werk van de Seniorenraad. Het gestaag oplopende tekort aan mankracht deed de rest. Ondanks meerdere advertentiecampagnes werden er geen nieuwe mensen gevonden. "We gaan de nu de zaken financieel afhandelen. Wat overblijft gaat naar een goed doel," besluit Dijksterhuis (73).

Eric Hoenson

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie