Ron en Brenda Balder, voorzitter en bestuurslid.
Ron en Brenda Balder, voorzitter en bestuurslid. Dick de Jong

Haarlemmermeer Hawks slaat vleugels uit

22 juli 2019 om 15:00 Sport

HAARLEMMERMEER Rugbyclub Haarlemmermeer Hawks zag in mei 2012 het levenslicht en in augustus van dat jaar was de eerste training. Sindsdien is er heel wat water naar de zee gestroomd, nieuw bestuur, tijdelijk gastvrij onderdak gevonden in 2014 bij v.v.UNO in Hoofddorp. Begin dit jaar werd de huidige locatie aangeboden. Op het Kleilandpad achter Ranzijn, in Park21.

"Ideaal, we zijn er zo blij mee. Eindelijk kunnen we volle kracht vooruit", laat Ron Balder weten. Hij is voorzitter van het zevenkoppige bestuur van de vereniging en in die hoedanigheid stond hij de krant te woord. Hij vertelde dat ze goede hoop hebben dat ze ongeveer in de derde week van augustus het veld gereed hebben voor de eerste training. Het is net voor de eerste keer gemaaid, en hij wees trots naar de grasvlakte achter hen.

BASISSPORT "Sinds de gemeente de rugbyvereniging naar basissport heeft getild, gebeurt alles in een stroomversnelling. Onze ambitie is om een volwaardige rugbyclub te zijn. Een rugbyclub waar rugbyspelers en rugbyliefhebbers uit Haarlemmermeer en omstreken terecht kunnen om te trainen, te spelen, te genieten van het spel en de gezelligheid. Onze focus ligt op de jeugd. Rugby is een combinatie van snelheid, kracht, techniek en tactiek. Door vroeg met rugby in aanraking te komen, leren kinderen en jongeren het spel goed te beheersen. En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst."

Maar er is meer. "Daarnaast vinden we het belangrijk om onze jeugd de kernwaarden van de rugbysport – respect, discipline, kameraadschap – mee te geven. Zo leren kinderen over weerbaarheid, veiligheid, samenwerken en respect te hebben voor elkaar. Daarnaast willen we als Rugby Club Haarlemmermeer Hawks een bijdrage leveren aan de lokale samenleving. We vinden het belangrijk om jeugd en volwassenen een mogelijkheid te geven om met waardering voor elkaar te sporten. Door onze kernwaarden willen we een plek zijn waar iedereen terecht kan. Zo bouwen niet alleen met elkaar aan onze rugbyclub maar ook aan onze samenleving. Iedereen kan hier lekker zijn ding doen, er is voor iedereen een plekje. Het is een sport zonder kapsones".

SCHOTTENKEET Er is nog genoeg te doen voor de club. "Twee belangrijke momenten houden ons nu op: de beslissing van de bank met betrekking tot onze financiering en de aanvraag van de bouwvergunning. Deze verwachten we binnen 2 weken te ontvangen. We moeten aan de eisen van de Nederlandse Rugby Bond voldoen en hebben enkele wensen. Zo moet er genoeg ruimte zijn voor kleedkamers, douchefaciliteiten en een ruimte om gezellig samen te zijn (lees: een bar). Tja, het zal geen clubhuis van steen worden maar een 'schottenkeet' zou geweldig zijn."

Balder heeft haast, het nieuwe seizoen staat voor de deur. "We kunnen best wel wat investeren, maar wie o wie kan ons helpen? Als is het maar voor tijdelijk, om de toekomstige financiering te overkoepelen. We staan onder druk want het seizoen begint weer. We hebben 160 leden, acht volledige teams waaronder één seniorenteam. Zijn deze twee beslissingen genomen dan geef ik u de verzekering dat er na 2 weken het verenigingsgebouw staat en zal voldoen aan de eisen van de Nederlandse Rugbybond."

Meer info via voorzitter@rchawks.nl

Dick de Jong

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie