Afbeelding
Distrivers

Spaarne Gasthuis kweekt sinds kort voedsel in eigen moestuin

26 juli 2019 om 16:00 lokaal

HOOFDDORP Het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp heeft sinds kort een eigen moestuin. Onlangs werd bij het ziekenhuis een kas geplaatst, waar de eerste bakken met kweeksel werden gevuld. 

Samen zaaien, is samen oogsten, zo meldt Distrivers op zijn website. Distrivers is de vaste leverancier van eten en drinken voor de drie vestigingen van het Spaarne Gasthuis en denkt mee over de totale invulling van voeding voor zowel patiënten als medewerkers. 

BEWUST GEKOZEN Vanuit Spaarne Gasthuis in Hoofddorp kwam het idee voor het aanleggen van een eigen moestuin, waar kruiden, fruit en groenten worden gekweekt voor gebruik in eigen keuken en de mobiele keukens van de oncologie en psychogeriatrische afdelingen. Het Spaarne gasthuis heeft bewust gekozen voor behoud van eigen keuken om de maaltijdbereiding in beheer te houden. Er wordt uitsluitend met verse producten gewerkt. Distrivers ondersteunt deze keuze en wil graag een stap extra zetten.

De moestuin van het Spaarne Gasthuis is een stap richting de gezamenlijke wens een educatief project voor bijvoorbeeld de kinderafdeling te realiseren. Zij kunnen vanaf heden een bezoek brengen aan de moestuin om te zien hoe verschillende kruiden, fruit en groenten groeien. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen, even geen ziekenhuiskamer en proberen het ziek zijn enigszins te vergeten. Het leerzame karakter van het project draagt volgens Spaarne Gasthuis en Distrivers bij aan een aangenamer verblijf in het ziekenhuis.

DROOM IN VERVULLING Loes Hooft, teamleider Catering Hoofddorp & Keuken, ziet een droom in vervulling gaan. "wij geloven in koken dichter bij de patiënt en met onze eigen moestuin inclusief kweekkas weten we dit te realiseren. Deze week zullen patiënten smullen van heerlijke pesto gemaakt van onder andere verse basilicum uit eigen tuin."

Met een aantal vrijwilligers, medewerkers van het Spaarne Gasthuis en Distrivers is de kas inmiddels geplaatst en een aantal bakken gevuld. Een mooi duurzaam project dat aansluit op de visie van het Spaarne Gasthuis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie