Afbeelding
Pixabay.com

Pioniers verliest op valreep eerste play-offduel bij Neptunus

2 augustus 2019 om 11:30 Honkbal

HOOFDDORP De honkballers van Meerlease Pioniers zijn de play-offs tegen Curacao Neptunus begonnen met een nipte nederlaag. Het werd in Rotterdam 3-2 in het voordeel van de thuisploeg, waar de bezoekers uit Hoofddorp meermaals aanspraak maakten op de zege.

Het beloofde op voorhand een lastig duel te worden voor de ploeg uit Hoofddorp. Neptunus is werd de afgelopen jaren 6 jaar kampioen van Nederland en sloot de reguliere competitie af als nummer een, waar Pioniers als nummer vier in de play-offs terechtkwam.

MINUUT STILTE Pioniers begon moeizaam aan de wedstrijd, die voorafgegaan werd door een minuut stilte als eerbetoon aan de onlangs overleden honkbalinternational Loek van Mil. De eerste inning ging zonder kleerscheuren voorbij, maar in de tweede inning kwam de thuisploeg op het scorebord: 1-0. Die voorsprong werd in de vierde inning verdubbeld naar 2-0, terwijl de slagploeg van de bezoekers er niet in slaagde de verdediging van Neptunus in verlegenheid te brengen.

Daar kwam in de vijfde inning verandering in. Damian Melis bracht Pioniers terug in de wedstrijd (2-1) en de wedstrijd kantelde helemaal in de richting van de Hoofddorpers toen in dezelfde slagbeurt Joey Eeman de bezoekers terug op gelijke hoogte bracht: 2-2.

SPANNEND Het mee uit Hoofddorp gekomen publiek ging er eens goed voor zitten in de hoop op een stunt, maar in de zesde inning ging er een schok door de aanwezigen toen Mervin Gario zomaar neerviel terwijl hij aan slag was. Na een aantal spannende minuten moest hij het veld verlaten voor een trip naar het ziekenhuis, en zijn plotselinge vertrek deed de sfeer logischerwijs flink omslaan.

Pioniers leek in de achtste inning de zege te pakken, maar om voor de Hoofddorpers onverklaarbare redenen werd er een 'foul ball' gegeven. Pas in de elfde inning slaagde Neptunus er in de wedstrijd er alsnog te winnen, toen de 3-2 op het scorebord kwam. Dat de zege werd gevierd alsof het landskampioenschap al binnen was, werd door de bezoekers opgevat als een compliment.

THUIS Pioniers staat door de nederlaag 1-0 achter in de best-of-fiveserie. Zaterdag speelt de ploeg vanaf 14.00 uur thuis in Hoofddorp. Of Gario daar bij zal zijn, en wat hem precies mankeert, is op dit moment nog niet bekend.