Afbeelding
Jan Aukes

Pioniers verliest ook tweede play-offduel tegen Neptunus

3 augustus 2019 om 19:30 Honkbal

HOOFDDORP De honkballers van Meerlease Pioniers hebben ook de tweede wedstrijd in de play-offs verloren. Curaçao Neptunus was vanmiddag in Hoofddorp met 1-6 te sterk voor de thuisploeg. 

Donderdag moest Pioniers nog een nipte nederlaag slikken in Rotterdam. Regerend landskampioen Neptunus wist ternauwernood een 3-2 zege over de streep te trekken. Vandaag was de nederlaag voor de Hoofddorpers in ieder geval qua cijfers groter. 

VOORSPRONG Het duurde tot de zesde inning voor er verandering op het scorebord kwam. Neptunus was de eerste ploeg die op voorsprong wist te komen: 0-1. Nog in de gelijkmakende slagbeurt deed de thuisploeg iets terug. Het was Mark Smit die Pioniers terug langszij bracht: 1-1.

Neptunus trok echter uiteindelijk toch aan het langste eind. In de achtste inning kwamen vier Rotterdammers over de thuisplaat (1-5), waarna in de negende inning de eindstand op 1-6 werd bepaald. 

LASTIGE OPGAVE Pioniers staat nu voor een bijzonder lastige opgave. Morgen wacht in Rotterdam de derde confrontatie in deze best-of-fiveserie. Als Neptunus wint, is het klaar voor de Hoofddorpers. Als Pioniers wint, volgt 17 augustus in Hoofddorp wedstrijd vier.

Als die ook door Pioniers gewonnen wordt, valt 18 augustus in Rotterdam de beslissing over de vraag wie in de Holland Series om het landskampioenschap mag gaan spelen. 

Overigens nam spreekstalmeester Hans Heil na afloop van de wedstrijd na 40 jaar afscheid. Hij werd voorafgaand aan het duel door de club in het zonnetje gezet. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie