Afbeelding
eigen foto

Gratis proefles West-Afrikaanse Djembé

11 augustus 2019 om 07:00 Podiumkunsten

HOOFDDORP In 'De Ark, Muiderbod 36 in Hoofddorp (Overbos) wordt er op zaterdag 31 augustus door meesterdrummer Patrick Ngambi een proefles West-Afrikaanse Djembé gegeven. "De Djembé is meer dan alleen een muziek instrument; het is namelijk een zoektocht naar jezelf. Zet dus je eerste stap om bewust te worden van je innerlijke houdingen en processen", schrijft de organisator in zijn uitnodiging.

Docent Patrick Ngambi is geboren in Kameroen en woont nu meer dan 20 jaar in Nederland. Muziek maken is zijn lust en zijn leven. Bij Patrick ligt het accent bij het samen muziek maken en niet op het presteren. "Bij ons leer je dingen om te zetten in je dagelijkse leven naar een niveau dat beter aansluit bij jouw leefstijl. Kom op 31 augustus 2019 een proefles volgen bij meesterdrummer Patrick Ngambi of kom gewoon een kijkje nemen", aldus Ngambi. 

Het programma ziet er als volgt uit: van 10.00 uur tot 11.15 uur: proefles (trommels beschikbaar),  van 11.30 uur tot 12.00 uur:  spetterend concert van de Djembé Band Zamana, onder leiding van Patrick Ngambi uit Kameroen. 

Vanaf zaterdag 7 september gaat er een nieuwe serie djembélessen voor beginners van start. Deze lessen worden gegeven door Ngambi zelf en vinden plaats op zaterdagen van 11.30 tot 13.00 uur in Hoofddorp. In de cursus van tien lessen maken deelnemers eerst kennis met de djembé, een trommel die je met je handen bespeelt.  Na de eerste uitleg over de techniek en verschillende klanken, zullen de deelnemers al snel ritmes spelen, onder begeleiding van bastrommels (dunduns). 

Ngambi: "Om djembé te kunnen spelen hoef je geen noten te kunnen lezen. Je zult zien dat je al snel swingend kunt spelen op de djembé.

De kosten bedragen 90 euro voor tien lessen van anderhalf uur, inclusief koffie en thee, plus eventueel 50 euro huur voor de djembé. (Bij aanschaf van een djembé bij Patrick ontvang je deze 50 euro retour). Na verloop van tijd kunnen enthousiastelingen ook meedoen met optredens van de band van Zamana. 

Wie kennis wil maken met de djembé en mee wil doen met de gratis proefles, kan contact opnemen met Patrick Ngambi: telefoonnummer: 072 220 12 87 of 06-420 110 93 of mail naar info@afrikontact.nl. Meer informatie is te vinden op afrikontact.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie