Deelnemers in actie tijdens Meerspinning 2018.
Deelnemers in actie tijdens Meerspinning 2018. Eigen foto

Meerspinning Hoofddorp aan Zee voor thuisblijvende kinderen

10 augustus 2019 om 19:48 Overig

HOOFDDORP] Na het succes van vorig jaar houden de Lions Club Ringvaart en Lions Club Haarlemmermeer-Host in samenwerking met het Cultuurgebouw op zondag 1 september opnieuw een Spinningevenement voor het goede doel Hoofddorp aan Zee: vakantieweken voor kinderen die om wat voor redenen dan ook niet op vakantie kunnen.

Begeleid door opzwepende muziek en enthousiaste presentatoren wordt die eerste zondag van september op het Raadhuisplein van 12 tot 16 uur gefietst. Deelnemers betalen 10 euro per fiets. Een sessie duurt steeds één uur. Meerdere uren is ook mogelijk. Per uur zijn zestig fietsen beschikbaar. Men kan individueel of met familie, vrienden, buren of als bedrijf meedoen. Om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor editie 2020 kunnen de deelnemers zich laten sponsoren. Vorig jaar werd een bedrag van 7.500 euro bij elkaar gefietst.
Voor aanmelden en overige informatie zie: www.meerbewegen.org. Daarna klikken op Meerspinning 2019. De reservering en betaling loopt via het reserveringssysteem van cultuurgebouw De Meerse.

De Lions zijn ook op zoek naar bedrijven die dit evenement willen sponsoren - niet fietsen, wél doneren - of tastbare zaken die de fietsers erg op prijs stellen zoals fruit en water. Als tegenprestatie kunnen zij rekenen op reclame. Op zondag 1 september wordt tevens de Haarlemmermeer Run gehouden. Het loopevenement vindt dit jaar voor de vijftiende keer plaats. "Twee sportieve evenementen dus op één dag. Hardlopen en fietsen. We weten zeker dat ze elkaar niet zullen bijten", laten de Lions weten.

Afgelopen juli werd twee keer een vakantieweek gehouden. De eerste week vermaakten zo'n veertig kinderen zich onder deskundige leiding in de Fruittuinen naast kinderboerderij De Boerenzwaluw in Hoofddorp. De tweede week viel in de hittegolf waardoor werd uitgeweken naar Pier-K waar de airco op volle toeren draaiden. Ook hier vermaakten de kinderen zich uitstekend.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie