Afbeelding
Dierenasiel Haarlemmermeer

Guusje wil de wereld verkennen

19 augustus 2019 om 19:00 Dieren

HAARLEMMERMEERGuusje is op zoek naar een baas om samen mee de wereld te gaan verkennen. Guus is een mooie kruising labrador dame van 8 jaartjes jong. Ze is in het asiel gekomen omdat haar vorige baasje niet goed voor haar zorgde en ze heeft in haar leven nog niet heel veel van de wereld gezien. Wel is Guusje helemaal dol op mensen en samen met haar toekomstige baas kan zij die nieuwe spannende wereld wel aan.
Dat ze nog niet zoveel van de wereld heeft gezien uit zich bijvoorbeeld tijdens het wandelen. Hoewel ze al netjes aan de lijn kan lopen, is ze soms nog erg onzeker en dan kan ze op een onverwachte manier reageren door ineens in de ankers te gaan. Met vertrouwen en begeleiding van haar nieuwe baas zal ze hierin nog grote stappen kunnen zetten. Guusje heeft nog geen basiscommando's geleerd. Ze is echter wel gek op eten (lees: ze schrokt haar voerbak binnen een paar seconden leeg) en hiermee kan haar wellicht nog een hele hoop bij geleerd worden.
Deze vrolijke meid is dol op mensen en is het liefst de hele dag bij ze. Voor Guusje is het dierenasiel dan ook op zoek naar iemand die (vooral in het begin) niet al te veel van huis is. Ze is nog niet gewend om alleen thuis te zijn en haar nieuwe baas zal dit dan ook rustig op moeten bouwen. Doordat ze nog niet zo veel van de wereld heeft gezien is ze nog wat nerveus van aard en zou het ook mogelijk kunnen zijn dat zij bijvoorbeeld kan slopen in huis. Eventueel zou het haar kunnen helpen voor het alleen thuis zijn als er een andere stabiele, sociale hond aanwezig is, want andere honden vindt Guusje wel gezellig.

Mochten er bij het nieuwe huis van Guusje ook kinderen wonen, dan is het voor haal heel belangrijk dat deze kinderen goed door de ouders begeleid worden en dat de signalen van eventuele grenzen die ze aangeeft niet gemist worden. Ze is heel zachtaardig, maar aangezien niet bekend is of Guusje gewend is aan kinderen is hier wel extra aandacht bij gebaat.

Wie met Guusje wil kennismaken, kan een mailtje sturen naar sdo@dierenbescherming.nl met daarin een uitleg van de thuissituatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie