Zonnebloem Zwanenburg/Halfweg

26 augustus 2019 om 13:00 Activiteiten Deel je nieuws

Na de zomerstop, waar we met de mooie dagen allemaal van genoten hebben, zijn er ook een aantal van onze vrijwilligers die niet stilgezeten hebben. 

Op 21 augustus was er een tocht gepland met MS de Jordaanboot. Met 54 gasten en 2 vrijwilligers met de bus naar Amsterdam, waar de boot aangemeerd lag. De overige vrijwilligers kwamen op eigen gelegenheid naar de opstapplaats. Nadat alle gasten uit de bus naar de boot geholpen waren, werden we door een uiterst vriendelijke bemanning ontvangen met koffie en heerlijk gebak.

De boot is ingericht in een echte Amsterdamse sfeer, plastic bloemen op tafel, rode gordijntjes voor de ramen, spiegels met goudkleurige randen eromheen en zelfs de buitenkant van de boot is in de kleuren rood en roze gekleurd.

Na de koffie begon de zanger met een kleurig Nederlands repertoire van echte Jordanese muziek van ‘een pikketanissie’ tot ‘bij ons in de Jordaan’ en ‘aan de Amsterdamse grachten’, allemaal liedjes die iedereen kon meezingen en meedansen, gezelligheid alom.

Na een korte pauze was er een muzikale bingo. De eerste gast die een rijtje vol had kreeg een mooie kapiteinspet. Daarna de lunch die bestond uit een kop soep met ballen, een broodje kaas en een broodje kroket. Tussen alles door werd er regelmatig een drankje geserveerd er was keus volop.

Rond 14.00 uur werd er weer aangemeerd en was deze feestelijke dag alweer voorbij. De bus stond klaar en rond 15.00 uur waren alle gasten met een blij gezicht weer thuis. Ze hebben genoten het was een geslaagd feestje geweest.

We staan er niet altijd bij stil omdat we zelf nog mobiel zijn en kunnen gaan en staan waar we willen. Maar hoe fijn is het als je even uit je huis kunt gaan, mensen kunt ontmoeten en een praatje kunt maken. Onze vrijwilligers doen dit werk met veel inzet en plezier voor de gasten die blij zijn dat het seizoen weer van start gegaan is, zodat er regelmatig weer gezellige middagen of uitstapjes worden georganiseerd. Onze eerste kien middag is op woensdag 4 september aanstaande in DE OLM te Zwanenburg. De zaal gaat om 13.00 uur open.

Als u interesse heeft in ons werk of graag deel wilt nemen aan de activiteiten, dan bent u van harte  welkom. U kunt zich aanmelden bij onze secretaresse Greet Schrama tel. 0204976513

 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie