Afbeelding
Google Maps

Badhoevedorper raakt waterscooter kwijt na controle op Nieuwe Meer

26 augustus 2019 om 14:00 Overig

BADHOEVEDORP Een 39-jarige inwoner van Badhoevedorp is zondag zijn waterscooter kwijtgeraakt. Het vaartuig werd door de politie in beslag genomen op de Nieuwe Meer nadat een 42-jarige Amsterdammer er roekeloos mee aan het varen was.

De politie heeft zondag 25 augustus een controle gehouden op het water van de Nieuwe Meer. Daarbij werden twee personen aangehouden en werd geluidsapparatuur in beslag genomen. Deze werd gebruikt tijdens een illegaal feest waar zo'n 500 mensen op af waren gekomen.

VAARBEWIJS Ook voor een 39-jarige man uit Badhoevedorp liep de controle, buiten zijn eigen schuld, vervelend af. De man moest toezien hoe zijn waterscooter in beslag werd genomen, nadat een 42-jarige Amsterdammer met het vaartuig te snel onverantwoord tussen zwemmers aan het varen was. De bestuurder beschikte daarnaast ook niet over een vaarbewijs. 

De integrale controle op het water is uitgevoerd door Belastingdienst, Gemeente Amsterdam, Waternet, Agentschap Telecom, Inspectie Leefomgeving en Transport, politie Landelijke Eenheid en Team Water en Havens eenheid Amsterdam. Gelet op de resultaten volgen er meer van dit soort controles om de overlast tegen te gaan en de veiligheid op het water te vergroten, zo laat de politie weten.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie