De markt vindt elke laatste zaterdag van de maand plaats op het parkeerterrein van het P-Punt/C.J.G.
De markt vindt elke laatste zaterdag van de maand plaats op het parkeerterrein van het P-Punt/C.J.G. uit archief

Maandmarkt in Graan voor Visch: kofferbak open en verkopen maar

27 augustus 2019 om 09:14 Activiteiten

HOOFDDORP Zaterdag wordt in de wijk Graan voor Visch weer de maandelijkse kofferbakmarkt gehouden. De markt vindt elke laatste zaterdag van de maand plaats op het parkeerterrein van het P-Punt/C.J.G. aan de Graan voor Visch 14301. Bewoners en andere enthousiastelingen kunnen tussen 10.00 en 14.00 uur hun spulletjes verkopen.

 

Vier jaar geleden is de kofferbakmarkt ontstaan als activiteit vanuit stichting Maatvast. Rob Stam is betrokken bij de organisatie. Als vrijwilliger bij Maatvast én secretaris van de wijkraad Graan voor Visch heeft hij geholpen en meegedacht over de opzet. "Het motto van Maatvast is om de sociale samenhang in de buurten, wijken en dorpen te versterken. Dit doen wij door initiatieven en activiteiten vanuit inwoners en vrijwilligers een plek te bieden in onze buurt- en dorpshuizen en jongerencentra." Bij de start was de markt elke twee à drie maanden, maar de animo bleek groot. Inmiddels wordt de markt maandelijks van april tot en met oktober gehouden. "Sinds dit jaar valt de gehele organisatie onder de wijkraad. Gaandeweg is de kofferbakmarkt groter geworden. Je krijg dan ook te maken met meer spelregels." De locatie is het grote parkeerterrein C.J.G./P-punt. Stam vervolgt: "Deelnemers moeten zich aanmelden, want we hebben maximaal 52 parkeerplekken beschikbaar. Qua verkopers staat het propvol, maar de kopers vinden hun weg nog niet voldoende.

MARKTPLAATS Het doel van de markt is gezelligheid, samenzijn, kennismaken en een persoonlijke sfeer creëren, maar natuurlijk ook om spulletjes een tweede kans te geven. Het is absoluut geen commerciële markt. En weer of geen weer: de markt gaat altijd door, maar we waarschuwen de bewoners dan wel om een paraplu of zonnebrand mee te nemen."

De aanbieders van de spullen zijn een gemêleerd gezelschap. "Jongelui die wat willen verdienen of een tachtigjarige die zijn of haar spullen kwijt wil. Alles wat je wilt verkopen dat kan, je moet het zien als een soort marktplaats", aldus Stam. Het evenement heeft dan wel de naam kofferbakmarkt, maar dat betekent niet per se meer dat de spullen vanuit de auto verkocht worden. "Ze moeten er wel in passen, maar tegenwoordig stallen de verkopers hun huisraad op een zeil of tafel of aan een kledingrek uit. Je kunt al iets kopen voor 50 cent, je kunt ook proberen af te dingen, het is net wat de gek ervoor geeft."

Stam ziet vaak dezelfde deelnemers inschrijven, omdat de sfeer en betrokkenheid van de organisatie erg geprezen wordt. Bewust duurt het tot 14.00 uur dan heb je ook nog wat aan je middag. De spullen die aangeboden worden, moeten natuurlijk wel aantrekkelijk voor de buurt zijn, anders verkoop je niks, dus je moet goed kijken naar de vraag in het gebied." We doen ons best het bezoekersaantal omhoog te krijgen. Maar dat is niet makkelijk met het grote winkelcentrum om de hoek. Bij de entree van de wijk hangen spandoeken en we zijn actief in lokale en op sociale media." Deelname en toegang is gratis.

Marina de Wit

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie